Thursday, September 19, 2013

Shakiron ( Sharon Ng ) Jln Tun Razak



 




ENGLISH …( Hope you all understand my poor English )

Tonight at 9.00pm I have meeting with some people. So after Maghrib pray I just relax waiting for ishak pray. Than I on computer and online. Suddenly I see my face book friend Tia post on my wall about one injured female cats on heavy road which is jalan tun razak which I know that road the cars and motorcycle never stop. Even normal people want to cross the road will take 4-5 minutes if they lucky to cross. So come to my mind no way the cat can survive if she crosses the road. LATE FOR MEETING OR THE CAT DIE.

So I got no choice to go there. When I arrive there I ride my scooter slowly and looking for the cat. But until the end no cat. I turn my scooter and go on the same road go back from where I came. I know it to dangerous but I need to check back. But I saw there have one car put double signal. In my mind may she’s car having problem. So I ignore. Still searching for the cat. Nope. Than I make u turn go one more time from where I came from. But this time I try another side. Which where they have one car stop. From far I saw something like cat sitting.




I stopped in front of the car. And walk true the cats. The ladies name Sharon (intrudes after we chat) tell me she is waiting for her brother to come and bring the cage. I told her that someone already post to my face book wall about the cat. That why I come. And she agrees for me to rescue the cat. She helps me to open and close. My scooter box, before I go she give me some donation for the cats.

To Sharon what you do by stop you car to protect the cats on busy road is noble for me dear. My god blesses you.

Inamed her Shakiron as usual all my cats start by Shaki. behind is the place or people who found it.




BAHASA MALAYSIA


Malam ni jamil ada perjumpaan dengan beberapa orang peniaga di bukit bintang pukul 9.00 . jadi selepas solat maghrib sementara menunggu ishak. Jamil online kejap. Tengok tengok di wall Tia Natalia Alexandria Hansma pos gambar seekor ibu kucing di pintu masok trowong jalan tun razak kuala lumpur hadapan RHB bank yg mana jamil tahu jalan itu memang tak pernah putus kereta atau motor. Memang sibuk.kalau kita nak melintas pun memakan masa 4-5 minit itu pun kalau bertuah.

Dalam kepala dok fakir kalau selamatkan kucing tu memang terlewat . taks elamatkan memang sah kucing tu akan mati kalau melintas. Mahu tak mahu terpaksalah. Start skuter terus pergi. Sampai je jamil bawa skuter pelahan pelahan sampai hujung tak ada. Pusing di situ juga jalan melawan arah pelahan pelahan ikut tepi takut tersilap pandang. Pun tak ada. Tapi dis eberang jalan ada sebuat kereta berhenti walaupun jalan itu sibuk . dia pasang double signal. Ingat kereta dia ada masalah. Jamil terus mencari kucing.



Naik atas buat u trurn dan pusing balik. Tapi kali ni cari belah kereta rosak tadi. Sampai je berhampiran belakang kereta tu Nampak kucing tadi sedang berlindung. Jamil berhenti depan skuter dan pergi be;lakang kereta. Seorang wanita bernama Sharon Ng yg memperkenalkan diri beritahu abg beliau on the way bawa sangkar.Jamil cakap somebody already pos pasal kucing ini dalam facebook jamil dan minta jamil selamatkan . Jamil tengok kucing tersebut memang garang dan ketakutan. Mulutnya luka. Dan. bercalar. Jamil tahu kalau terus sentuh kcuing tersebut pasti akan lari ketakutan . jamil pusing skuter dan parking belakang kereta. Ambil tuala dalam box. Dan cuba dekati kucing tersebut . di mualakj n dgn mengurut belakang nya. Pelahan pelahan sambil tangan ke bahagian tengkok. Sebaik sahaja tangan di bahagian tengkok jamil terus pegang kuat kuat dna pegang kedua dua kakinya. Minta tolong Sharon tutup box apabila jamil meletakan kucing tersebut dalam box.

Kami bertukar no dan jamil berikan nama facebook jamil. Sebelum pergi Sharon Ng menghulur sedikit sumbangan bagi pengubatan kucing ini. Tetapi etrus etrang apa yg jamil nak cakap. Jutaan tahniah kepada Sharon kerana sanggup berhentikan kereta di jalan yg busy demi nak menjaga keselamatans eekor kcuing. Beliau sanggup parking betul betul di tempat kucing tiu menyorok.

Ini yg sepatutnya kita lakukan. Kerana jalan itu merbahaya. Bukan hanya ambil gambar dan suruh ornag pergi selamatkan , tapi biarkan kucing itu di situ. Mcm yg terjadi di seri kembangan hari tu. Sampai dua ekor anak kucing mati kena lenyek. Terlampau banyak alasan alasan alas an …




DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.