Donate for Abandoned Animals

My name is jamil ismail or people call me Jamilkucing (Jamil is my name, kucing is cats). I am doing charity for abandoned animals (Cats) particularly local cats and presently this is my full-time job. I have been doing this work alone for almost 10-12 Years, without any support from Governments or corporate sponsors. I am working very hard on my own, every single day and time to raise money to buy food and medication for all the cats that I rescued. I care about this little creature. Even though they are local cats (not imported and branded cats), they deserve to be loved and cared. Yes they can survive on their own, but you must also understand that they are some human being who are very mean to animals. So, we need to protect the animals from this kind of people. I need help particularly funding from anyone who have a compassion for animals. This funding is needed to buy food, medication and other necessity to raise the cats. You can provide the fund on daily, weekly or monthly basis. It does not matter who you are or where you are from. IF YOU TRUST ME please please help me to help them. You can find the details of my bank account on my blog wall.

Thank you. Your kindness, support and help are very much appreciated.

Jamil bin Ismail



Bank Islam Malaysia Berhad
JKCR Animals Care

12-122-01-001867-2



MAY BANK BERHAD;
JAMIL BIN ISMAIL

ACCOUNT NO: 164016046536

For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)



Paypal Account ( Jamilismail54@yahoo.co.uk )


Donation Thru PayPal

Donation Thru PayPal

Esc Kad Penjimat Bill Elektrik

Esc Kad Penjimat Bill Elektrik
Save your money ,selamatkan wang anda dari membayar Bill Elektrik Berlebihan. CLICK THE PIC !!

Tuesday, March 3, 2015

Shakibu










DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 F
or oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)


Monday, February 23, 2015

Latest Rescue











DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

Thursday, February 12, 2015

Rescue Abandoned Cats

 Selamatkan 2 ekor kucing terbiar di bukit antarabangsa , kucing kcuing ini menumpang makan di sebuah rumah hamba Allah , tanpa menggangu siapa. hamba Allah tersebut juga memberi makan.tetapi sifat busuk hati manusia bangsa kita siapa tidak tahu. komplain dekat Mpaj. dan akhirnya hamba Allah tersebut telah mendapat surat amaran, demi untuk tidak menjadi apa ap terhadap haiwan tersebut beliau pohon jamil menyelamatkanya. malah beliau sanggup membayar.





DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!!

MAY BANK BERHAD :
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)



Friday, February 6, 2015

Rescue Cat kitten at sungai buluh













DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

Wednesday, January 21, 2015

From Homeless To Princess


 Last Three month she is behind privert hospital. and behind restaurant stay at empty stor without door, dirty place. smell. i took her. and bring her back to my house. and she is the only cat that i allowed to go anywhere in the house becouse as i see she know the rule. she is blind one eye. and all of her hand are six fingers. i know after 1 month i rescue her



DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
 JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

Rescue Abandoned Kitten


 Sombody just abandoned this black kitten somewhere near wet market . dammm lucky someone saw it.and call me





DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Monday, January 19, 2015

Padan muka dulu fithnah aku. last last kena tipu

 KHAS UNTUK PENCINTA HAIWAN JGN TERTIPU LAGI, CUKUP CUKUPLAH MEMPERCAYAI PENIPU. BANYAK SANGAT. Yang jujur ko orang fithnah last last kena tipu PADAN MUKA !!!!!

Kucing Hero milik Papa Hero ni dah terbela nasib dia. Tapi Papa Hero menekan dan usung Kucing Hero ke sana ke mari untuk kaut wang, nama dan kedudukan. Ini pon satu kezaliman!
 
 Tulisan dibawah adalah inspirasi daripada Saudara Ejaz Mian. Beliau anak sulung kepada Puan Zarina Ismail yang di aib, di fitnah, di kecam dan di ugut oleh Papa Hero di di Fan Page KakiMotong. Ikuti tulisan ke 2 beliau seperti dibawah:
 

Papa Hero @ Mohd Hairey Yahya dan Isu RM45 ribu - Episod 1

Siapa Papa Hero? Lihat sini, Kaki Motong

 
Papa Hero @ Mohd Hairey Yahya bersama isterinya, Puan Mariah Ghani


 
Sebahagian wang RM45 ribu yang diterima oleh Papa Hero melalui Akaun KakiMotong Enterprise



 
Hati manusia mudah dilembutkan dengan mana-mana haiwan yang OKU
 

 
Ini antara gimik sempurna untuk menggamit perasaan manusia terutamanya kaum Hawa
 




Episod 1 - Papa Hero @ Mohd Hairey Yahya dan Isu RM45 ribu - Episod 1

Selepas 1 bulan, kami sekeluarga nak pindah rumah ke tempat yg lebih besar dan pada masa yg sama boleh buat rumah kucing utk kucing2 saya yg pada masa tu ada dalam 30 ekor. Utk pengetahuan semua, kami bermula selamatkan haiwan pada tahun 2008, tapi kami takda Blog, dan kalau tengok FB kami sekeluarga, tak pernah pun kami riak dan bongkak atau ingin menunjuk-nunjuk hasil ‘rescue’ kami, kami hanya buat diatas nama Allah dan buat diam2 je. Ok balik kepada cerita, ibu saya ni ‘appoint’ la PH utk jadi designer dan pada masa yg sama, siap bina terus rumah kucing kami. Kalau nak diikutkan, pada mulanya PH beritahu kami yg dia taknak keuntungan, dia nak tolong secara jujur. Tapi takkan nak buat kerja free kot, ibu saya pun bagitau la dia, nak buat untung buat la, tapi itu PH kena discuss dgn sub-contractor PH la. Erti kata lain, kawtim sendiri dgn contractor dia la. Tapi dia masih deny nak katanya nak buat free kerana jujur. Kami OK kan je la.

Masa pembinaan tu memang banyak juga kerenahnya, tapi Alhamdulillah, at last siap juga. Mmg saya tak nafikan, agak cantik dan PH ni boleh dikatakan pandai la juga design. Bila rumah kucing pun dah siap, saya dan ibu saya hanya ada beberapa hari sahaja utk berangkat menunaikan umrah, sebelum kami berangkat, ibu saya membuat bayaran habis utk rumah kucing tersebut kpd PH&MH, tanpa diduga, Maria Gani membuka mulut “Takde ke habuan utk kami kak?”, tergamam la skejap kan sebab mula2 kata nak buat secara jujur, tapi last2 nak jugak habuan. Ibu saya hanya katakan, “Maria Bincang la dengan sub con Maria”. Mungkin sebab kes ni sama membuatkan mereka marah kepada kami sekeluarga. Tapi takpa, kita belum sampai ke ‘main event’ dia lagi.

Lepas kami sekeluarga dah Pulang dari Umrah, PH & MH selalu dtg visit ke rumah kami, bawak Hero(Iyo) dan kucing2 lain sekali. Wang yg diberi adalah dalam bentuk Bank In dan juga Cash by hand. Kalau cash by hand tu susahlah utk dapatkan bukti, tapi teringat lagi Ibu saya pergi bagi kat dia CASH RM10,000.00(Sepuluh ribu) di construction area di putrajaya berdekatan CIMB Bank masa tu dia siap pakai kasut construction lagi, Saksinya hanyalah Ibu saya, PH dan Allah SWT. Saya Ahmad Ejaaz Mian Mohammad Zulkifli Bersumpah dengan Nama Allah SWT Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasihani yang mmg ibu saya beri wang kepada dia sedikit demi sedikit sehingga Rm45k. Tapi kami hanya tunggu masa utk berikan bukti tersebut kpd pihak berkuasa, bukan saja2 boleh bagi kepada org awam, so sekarang ni kesabaran utk kami sekeluarga tu penting, nak saya boleh tunjuk sneak peak je nanti.

Nak tahu wang RM45k tu untuk apa? Yg kononnya dia kata ibu saya nak cari publisiti dan tipu tak bagi duit tu? RM45k tu ibu saya beri untuk PH bukak satu kedai haiwan, dan income dari kedai haiwan tu digunakkan untuk tampung kos shelter yg dalam plan untuk dibuka. Jumlah kos proposal sepatutnya RM50,000.00(Lima Puluh Ribu Ringgit), ini yang apa PH propose kepada Ibu saya. Ibu saya dah bagi RM45k, tetapi PH ada hati SMS rakan Ibu saya yang juga rakan PH pada masa itu yang ibu saya masih berhutang dengan PH sebanyak RM5,000.00, Lailahaillallah. Jadi hina sangat ke Ibu saya bagi 45k nak tolong haiwan? Saya takut tengok orang yg masing2 komen di page Kakimotong yg konon-kononnya tahu mengenai cerita ni, takut sebab masing2 tak kisah untuk buat dosa fitnah. Allahuakhbar. Semua conversation mengenai plan utk bukak kedai haiwan ni adalah melalui verbal dan ada la email skit2. Biasalah, PH dan MH pun selalu datang rumah kami, dan kami lebih selesa utk sembang depan2. Dan ibu saya nak tolong ikhlas, sebab tu kami tak buat apa2 surat akuan sumpah ke, surat perjanjian ke, sebab mmg kami percayakan diorang pada masa tu. Tapi end up, ingatkan RM45k tu utk bantu kucing, tapi tengok2 keluar camera DSLR baru, laptop dan lain2 masa tu. Mana dia dapat duit walhal masa tu dia dah berhenti kerja, duit nak repair kereta pun dia takda dulu minta kat sorang individu ni, mana nak carik duit beli DSLR. Namun, kami masih tak buat apa2, tak marah, hanya diamkan diri buat tak tau. Jadi masih jahatkah ibu saya? Masih hinakah ibu saya? Ada ke Nampak ibu saya nak cari publisiti?


 
Gambar menunjukkan pelbagai resit dan komunikasi kemasukkan wang menuju angka RM45 ribu





DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)