Thursday, October 27, 2011

Salam Aidil Adha

Selamat Hariraya Aidiladha Mubarak kepada semua ,daripada Jamilkucing



If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wallhttp://ppkskl.blogspot.com

Wednesday, October 26, 2011

Syukur Alhamdullilah


Alhamdullilah bersyukur ke hadrat allah subhanahuwataala dengat berkat limpahnya ayahanda kepada salah seorang rakan fb jamilkucing dari TAIPING sudi berjanji untuk menyumbang rm 300/ sebulan bagi membantu kucing kucing terbiar dalam jagaan jamilkucing. jamilkucing bersyukur amat amat sangat .

Rakan fb jamilkucing ni pun jamilkucing tak pernah jumpa ,tambah ayahnya , tapi menurut rakan fb jamilkucing ni ayahanda beliau telah mausk ke fb dan you tube. dan melihat segala kerja amal jamil dengan izin Allah terbuka hatinya beliau untuk membantu tanpa di pinta. JUGA ATAS PERMINTAAN NAMA MEREKA TIDAK DI KELUARKAN.

Sekali lagi jamil ucapkan terimakasih. semoga Allah Subhanahuwataala memberkati mereka sekeluarga. insyaallah kucing kucing yg jamilkucing selamatkan akan mendoakan kebahagian keluarga mereka.

If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Friday, October 21, 2011

Double standard macam celaka betul !!!!

Ada ternampak dalam satu fb tu someone tunjukan foto kucing die ( RUSSIAN BLUE ) Beranak. banyak yg masuk congratulate. Jmail tak marahkan tuan punya RUSSIAN BLUE tu. tapi tak ada pulak yg suruh spay atau kasikan. kenapa yek. jawabnya senang je sebab kucing itu jenama, branded. ada nama import. so tak perlu spat tak perlu kasikan.
Berok dan anjing ini lebih mulia dari orang yg double standard . ( foto: banjir di bangkok )


Sifat manusia celaka yg selalau jamil sebutkan. kalau kucing local,biasa,haprak mesti di aksikan, mestu spay. supaya tidak membiar. kesian. lepas tu kalau kucing import tak pe, perangai manusia seperti ini lebih hina dari anjing kurap. jijiknya manusia begini tak ubah lalat terbang mengganggu makanan. lepas tu nak mendabik dada .
Berok dan anjing ini lebih mulia dari orang yg double standard . ( foto: banjir di bangkok )


Kepada manusia begini anda tak layak langsung mengaku diri anda animals lover.shame your self. admit that. cermin diri anda.

If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall


http://ppkskl.blogspot.com

Thursday, October 20, 2011

Jutaan Terimakasih penyumbang dari Taiping



Alhamdullilah bersyukur ke hadrat allah subhanahuwataala dengat berkat limpahnya ayahanda kepada salah seorang rakan fb jamilkucing dari TAIPING sudi berjanji untuk menyumbang rm 300/ sebulan bagi membantu kucing kucing terbiar dalam jagaan jamilkucing. jamilkucing bersyukur amat amat sangat .

Rakan fb jamilkucing ni pun jamilkucing tak pernah jumpa ,tambah ayahnya , tapi menurut rakan fb jamilk
ucing ni ayahanda beliau telah mausk ek fb dna you tube. dan melihat segala kerja amal jamil dengan izin Allah terbuka hatinya beliau untuk membantu tanpa di pinta. JUGA ATAS PERMINTAAN NAMA MEREKA TIDAK DI KELUARKAN.

Sekali lagi jamil ucapkan terimakasih. semoga Allah Subhanahuwataala memberkati mereka sekeluarga. insyaallah kucing kucing yg jamilkucing selamatkan akan mendoakan kebahagian keluarga mereka.




If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Shakibutak

Shakibutak adalah ibu kepada shakitak.yg jamil jumpa minggu lepas. shakibutak di jangkiti kulat sporan hampir 40% badnaya. tapi alhamdullilah setelah di bersihkan, di ubati dia beransur baik.




If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wallhttp://ppkskl.blogspot.com

Shakiko and shakitak






If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Shakibab si gedebab



If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Shaki and the cats bukit bintang / home








If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Shakicak in bukit bintang

Shakicak ( badan hitam kaki semua putih macam taik cicak ) now pass training and be in bukit bintang . la awat english pulak. ok shakicak dah lulus training. dha relax apabila di bukit bintang.


If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Shakitak dan shakilam

Shakitak di jumpai di tempat seorang uncle cina pengumpul kotak kotak di bukit bintang , dia dtanag kepada jamil memberi tahu di tempat dia ada seekor ibukucing dna anak kucing. dulu ada 4 ekor tapois emua dah mati tinggal seekor je lagi. tapi ibunya teruk diserang kurap. hampir keseluruh badanya di penuhi kurap. ibunya di berinama SHAKIBUTAK manakala anaknya pula SHAKITAK . shakitak pun hampir berjangkit tapi hanya di telinga.
Shakitak tidur dengan shakilam.



If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Mendaftar dengan kementerian




Persatuan persatuan haiwan di malaysia yang berdaftar dengan kerajaan ( ROS ) di minta mendaftar dengan kementerian pertanian dan industri asas tani , saranan itu di utarakan oleh Yb Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Dato Seri Noh Omar dalam pertemuan beliau dengan Persatuan Perlindungan Kucing Selangor Dan Kuala Lumpur ppkskl baru baru ini. dalam pertemuan itu juga beliau amat bersetuju dna berminat tentang cadangan ppkskl untuk menubuhkan sebuah taman kucing atau zoo kucing bagi menempatkan kucing kucing terbiar dan di jadikan tarikan pelancong

Yb Dato Seri Noh Omar Selaku Menteri Pertanian dan industri asas tani juga kana menubuh sebuah majlis yang di panggil MAWAC @ Majlis Kebajikan Haiwan yang akan di wakili oleh 14 ketua ketua persatuan haiwan yang akan di lantik di mana YB Dato Seri Noh Omar sendiri akan menjadi pengerusinya. dengan tertubuhnya MAWAC @ Majlis Kebajikan Haiwan semoga keadilan dan keselamatan haiwan haiwan di malaysia terutamanya haiwan lembut seperti kucing di tidak di perlakukan sesukahati oleh haiwan yang bertopengkan manusia.


If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wallhttp://ppkskl.blogspot.com

Wednesday, October 19, 2011

Peliknya sifat orang kita......



Kadang kadang pelik dah hangat hati sifat bangsa kita kan.

Dari mula jamil di kenali ramai berbagai kritikan, tohmahan, kutukan, cacian dan penghinaat jamil terima dan sama ada percaya atau tidak semua dari bangsa sendiri iaitu bangsa kita. ada yang kata jamil tipu orang, jamil gunakan kucing untuk dapatkan wang , jamil menginaya haiwan , jamil memberi dadah kepada haiwan sebab itu kucing kucing jamil di bukit bintang tak lari. banyak lagilah kalau nak cerita.

lepas tu pulak apabila jamil letakan no bank akaun dalam blog mereka kata pula jamil gunakan duit tu untuk diri sendiri. jamil menipu. jamil manipulate haiwan mcm mcm lagilah. kononya nak report nak komplain mcm mcm lagilah. tapi sampai sekarang tak ada pun report tak ada pun komplain. setakat menyalak .

Pastu pulak ada orang yang nak tunjuk baik pulak kata bukan orang tak nak menderma tapi itu bank akaun peribadi. jadi ornag takut jamil gunakan , takut jamil gunakan duit sumbangan untuk hal hal peribadi. itulah orang kita kan. beri rm 10 / rm 20 / tapi cakap lebih. orang german tu hantar 2-3 ribu sebulan tak ada pulak dia menyalak. june robin dari england hantar ribu tak bising pun, kalau orang tu betul betul ada otak dan bersekolah dah tentu dia paham mestilah jamil kena gunakan duit tu.tak kan kucing nak pergi bank keluarkan lepas tu kucing tu pergi beli makanan mereka sendiri. lepas tu kucing tu pergi bayar sewa rumah, bayar bill air, bayar bill api. kalau sampai yg ini pun tak boleh fikir itu BODOH namanya. setakat cerita je lebih. nak tunjuk baik.

Tapi dah beberapa bulan persatuan jamil di luluskan . dan di buat akaun . persatuan ada ajk ajk ada bendahari, nak keluar duit kena beberapa orang tandatangan huh kenapa tak sumbang , kenapa tak masukan wang yg dulu kata nak sumbang tapi akaun peribadi. ni akaun persatuan dah ada kenapa tak sumbang . nasihat jamil satu je lah. tak payah tunjuk baik , tak payah bising bising. aku jamilkucing adalah melayu jadi aku kenal sangat sifat orang orang kita. jadi tak payahlah tunjuk baik. no need to be pretanding and pretander ok. just cut the crap.

Jamil bukan marah atau nak berkurang ajar tapi tak payahlah berlakon baik atau tunjuk baik kalau anda bukan jenis cam tu. KALAU BETUL BETUL JUJUR DAN IKHLAS masuk ke blog persatuan di sana ada akaun. sumbang , cerita je tak mendatangkan apa apa- sokong taman kucing tapi tak sama sama menyumbang no point. won help. jamil berkata di sini sebab blog dan fb ni adalah kepunyaan peribadi jamil. harap paham.

If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!" http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall http://ppkskl.blogspot.com

Saturday, October 15, 2011

Did you know who is this.



If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall


http://ppkskl.blogspot.com

Wednesday, October 12, 2011

Cats cats






If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Shaki, Shakilam Dan Shakilan di BB.

Shakilan and shakilam that i found at night market in pandan jaya now already go to bukit bintang. and my monkey shaki love them very much.


If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com