Tuesday, September 29, 2009

Handsome Shakirai

This is Shakirai the most handsome ones between all my catss after my first adik.






Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Wednesday, September 23, 2009

Kittin Kittun

Just found them near wett market near my place. still young. what they know about live...poor kitten couse human attitude ,make them suffer.




Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

The Ugly shakirok

Shakirok now are beutiful and healthy. reather than when i first take him . ugly , dirty , un healthy .worst.
Now playfull and always want to sleep with me. but cannot i dont like double standard. if i let him sleep with me others olso i need to let them sleep with me.
Sekali sekala boleh keluar dan bermain dalam rumah macam yang lain juga. cukup time masuk bilik.
Bagi kawin dengan shakinchu maka akan jadi kucing perburs ( persian-burmese ) keh keh keh keh




Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Looking for flies

Babykey my baby monkey helping me looking for cats flies.in bukit bintang.



Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Parcell from england

Seminggu sebelum june robin and peter datang ke malaysia bulan puasa lepas june telah menghantar 3 parcell ( bungkusan ) ke alamat lama jamil. jamil pun tak tahu. apabila dia datang ke kl die beritahu jamil. esoknya jamil telah ke pejabat pos. memang ada. mereka simpan 3 bungkusan.
Balik jamil buka june antar baju dan seluar untuk jamil juga die menghantar 2 buah beg untuk kucing. ( cat carier ) comel. price tag masih ada di beg tersebut harganya 70 pound satu. tak payah pergi london dapat pakai barang dari london hehehe



Elok gak boleh bawa anak-anak kucing jalan-jalan.Orang kalau ada hati dan perasaan alasan tidak akan di ajdikan sandaran. sama gak macam orang nak tolong jamil dengan menyumbang. orang dari german , sweden , london boleh hantar inikan pula orang malaysia. antara ada hati perut atau tidak itu sahaja. bak kata perpatah tepuk dada tanya selera. aku tak pandai kona-kona aku cakap terus terang sebab hati perut hangpa busuk.

JK di bukit bintang

Night time all my monkey take turn going around town with me. sometime they help to get money for all of us. if people want to take photo with my monkey i will charge them so the money can be use to by food or anything els.



Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Friday, September 18, 2009

Animals lover from canada

This 3 lovely ladies are from canada but now they staying in malacca. they see me at my usual place in bukit bintang those days. but i cannot upload their photo before.couse my handphone have problem. they give donation as animals lover not just want to take photo. to this beutiful ladies my god bless all of you. hope to see you again. thank

Wednesday, September 2, 2009

Mrs June Robin From Langley england

Mrs june robin and mr peter yang ku kenal dari tahun 2004.
Foto-foto Mdm June robin dari tahun 2004 , 2005 , 2006 , 2007
Mdm June Robin Dan Mr Peter tahun 2008.

Mdm June Robin dari england yang jamil kenal dari tahun 2004 di bukit bintang.orang yang mencadangkan kepada jamil supaya mengenakan bayaran kepada sesiapa yang mahu mengambil gambar,dan orang yg selalu menghantar wang ke akaun jamil. juga orang yg setiap tahun akan datang ke kuala lumpur dan pasti akan berjumpa jamil dahulu di bukit bintang.
BANK SLIP WANG YG DI HANTAR OLEH MRS JUNE ROBIN..
Dua minggu lepas jamil menerima wang sebanyak 200 pound sterling ( rm 1144 ) ke akaun jamil ,dan wang itu dari Mdm June. tau-tau Kelmarin dia timbul. selalu akan buat jamil terkejut. tiba-tiba depan mata. puas kami bersembang.mrs june cakap die ada hantar parcel ( bungkusan ) kepada jamil di alamat lama. esok tu jamil ke pejabat pos pudu periksa.memang ada 3 bungkusan . posmen kata mereka cuba mencari rumah jamil tapi tak tahu.
Hari kedua hari rabu mrs june datang cari jamil. jamil cuti tapi pasal ada bazaar ramadhan yg di bawah kelolaan jamil so kenalah ada di bukit bintang. bila mrs june datang cina-cina dekat tempat jamil parking tu tunjukan di mana jmail berada. kami sembang dan dia nak tahu pasal parcell tu. sempat bergambar.dan jamil bawa dia melihat kuih muih bazaar ramadhan. dekat sejam kami berbual . lepas tu mrs june pulang ke hotelnya. dan esok dia akan ke pulau pinang.
Banyangkan lah kalau beliau sanggup menghubungi jamil melalui telefon dari england hanya untuk bertanyakan khabar. bukanya murah. tapi di situ kita dapat tengok ke iklasan hati. bukan jamil jenis ashik nak mengutuk bangsa sendiri.tapi kenyataan. setiap hari jamil tengok di bukit bintang. pegang ,belai kucing kacau kucing tengah tido. tapi nak tolong langsung tak ada perasaan. nak ambik gambar cepat sungguh.tengok kena bayar mulalah mulut jadi bontot ayam. berbeza dengan bangsa lain.

Seorang wanita bangsa kafir, bangsa asing,dari negara lain, bukan beragama islam tapi kristian. tetapi mempunyai hati dan menghargai apa yang jamil lakukan berbeza secara fakta dengan bangsa melayu yg dok mengaku islam. apa yang orang melayu tahu, bercakap pasal bangsa, maruah, harga diri, bersedekah kononya.tapi habok pun tarak. bangsa melayu hanya pandai berlakon . tunjuk baik tapi busuk hati.

shakima ( koma )

Kelmarin dalam pukul 12.30 malan sewaktu dalam perjalanan pulang dari puduraya.jamil melalui jalan ceras masuk ke jalan taman shamelin untuk pulang ke rumah.jalan yang jarang jamil lalu dan dah berbulan tak lalu jalan ni.entah kenapa hari itu hati tergerak nak lalu jalan tu.selepas stesyen lrt pandan jaya jamil ternampak seekor kucing dalam usia 1 tahun terbaring atas jalan. seperti biasa kalau kucing dah terbaring atas jalan tu sah le dah mati.dan seperti biasa jamil akan berhenti ambil bangkai kucing tu letakan tepi jalan atau bawa pulang bungkus dan tanam.
Jamil angkat kucing yg terbaring tadi dan letakan atas tempat kaki skuter ingat nak bawa balik tanam, memang dah layu dan longlai. sampai di rumah jamil buka pagar.sebaik jamil nak ambik skuter tengok-tengok kucing tadi bergerak.tekejut jamil.rupa-rupanya masih hidup. periksa tengok salah satu gigi siong nya telah tercucuk lidah di bahagian tengah. jamil cabutkan pelahan-pelahan .bawa masuk rumah bagi ubat ,sapukan minyak cap kaki tiga di atas kepala .baca sikit-sikit. dia masih hidup, bernafas makin kuat tapi tetap koma. tak bergerak. jamil bagi susu dengan mengunakan picagari. hari kedua dia masih macam koma tapi bila dukung dia dah mula mengeluarkan suara.cuma nampak sangat dia masih menahan sakit. jamil berdoa semoga kucing ini di panjangkan umur.
Tapi tu la jamil fikirkan kalau le jamil buat tak peduli biarkan kucing ni pasti hancur di langgar kereta. malah sewaktu jamil nak ambil di pun nyaris-nyaris sebuah kereta hampir melanggar. beerti kucing tu pengsan setelah di langgar motor atau kereta. jamil memang tak dapat bayangkan dia belum mati ,tapi terbaring atas jalan dengan mengharapkan di selamatkan. sebelum di langgar manusia keparat yg memandu. tapi apa pun ini semua ketentuan allah.allah yg menentukan jamil hari itu lalu jalan shamelin.

Sedih shakima hanya dapat bertahan seminggu je. jamil hanya suapkan die susu.mungkin kecederaan di dalam agaknya. boleh bunyi, boleh minum tapi tak boleh bergerak. jamil kuburkan di bawah pokok tepai sungai dekat rumah.

Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing