Friday, April 24, 2009

Spatutnya mereka menyokong dan membantu ni tak sebaliknya lak...

Semalam sewaktu jamil nak balik.dalam tengah-tengah berkemas tau taus eorang lelaki arab mengambil gambar babykey. dalam jamil dan pembantu jamil menahan. so jamil pinta dia deletekan foto tersebut.sebab jamil tak boleh memaksa orang membayar. dia tanya kena nak delete. jamil you got two choice. delete or pay. tau-taus eorang lelaki melayu datang dan berkata saya kawan dia apa masaalahnya. jamil cakap die tak boleh ambil gambar kalau tak bayar.

Lelaki melayu tu menjawab .tak kan kena bayar kot. saya orang melayu dia kawan saya. jamil cakap sorry bang i dont care you are malay or what. you take photo you pay. lelaki arab tu cakap ok i pay. jadi jamil tunjukan kertas peraturan iaitu kalau berok rm 10/tengok je rm 10 lelaki arab tu cakap ok i delete. jamil memang dah tahu sebab tu jamil suruh delete. tengok rm 10 pada orang arab dan melayu dah macam ketul emas.

Ni lah orang lain semua dah tahu apa yang jamil buat ,tetapi ada bangsa kita melayu masih ketingalan zaman. semua nak free.dia ingat dia melayu semua boleh dapat free. dia ingat dia rakyat malaysia semua dapat free. tapi itulah kang kalau cakap melalak mengamok.

Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Tuesday, April 21, 2009

Shakitar getting batter.




Shakitar kucing yang di langgar motor kelmarin alhamdullilah dah mula berjalan-jalan sekitar rumah. walaupun sebelah bahagian mukanya masih bengkak.tetapi dia dah mula minum dan makan serta berbunyi. bersyukur jamil ke hadrat allah subhanahuwataala.



Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

Sunday, April 19, 2009

Animals lover from Iran ( The First )



It hard to find or see Arabic people who love animals. Honestly. Few years I in bukit bintang only few I found they love animals thru their heart. One woman from Sudan, one boy from Dubai. And the latest one from Iran.

This Iran guys. Came to Malaysians for almost are week. And since he saw me last 4 days. Everyday’s he will come to my place to take photo off cause he pays .and playing with cats. And off cause donation. Good guy. And can speak English too. Easy to comunicate



Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Anak kucing di langgar motosikal



Hari ini di bukit bintang dua pasangan dari luar negara dan seorang gadis cina datang ke tempat jamil di bukit bintang. gadis cina itu datang terus ke jamil dan berkata. ( en jamil can you help us.) die cakap pasangan orang luar negara ini terjumpa seekor anak kucing yg baru di langgar oleh sebuah motosikal di belakang sungai wang kira-kira 500 meter dari tempat jamil. jamil tengok isteri pasangan tersebut mendukung seekor kucing berusia dalam 6-7 bulan. mulutnya berlumuran darah.

Jamil memangku anak kucing tersebut untuk memeriksa,jamil dapati rahangnya di bahagian bawah telah patah.beberapa batang giginya telah patah.dengan bantuan perempuan pelancong itu jamil mengunakan penyepit dan mencabut gigi yang patah yang telah tercucuk rahangnya. bahagian pipi sebelah kiri nya telah mula membengkak. jamil meletak kan betadin supaya pendarahan berhenti. dan dalam bag memang ada tersedia. ubat tahan sakit. so jamil menyuntih 2 ml ubat tahan sakit. kemudian jamil bilas badanya dengan tuala basah.

Ada auntie cina di situ naik ke pusat masage nya di bahagian atas dan membawa sebuah kotak dan sehelai tuala. jamil selimutkan badan kucing itu dengan tuala lembap supaya badanya tidak panas kerena kebengkakan itu.kemudian letakan atas tuala kering dalam kotak itu.apabila di abwa balik. jamil mandikan dengan dettol dan syampoo. kemudian beri antibiotic dan multivitamin. masukkan dia dalam kandang. alham dullilah pendarahan telah tiada tetapi sebelah pipinya masih bengkak. sebelah matanya telah tertutup. pukul 12.00 malam bengkak itu mula beransur surut.

insyaallah semoga usianya di panjangkan. insyaallah.jamil namakan dia shakitar (sebab di hantar ) .

Renungan:

Kalaulah anak kucing ini di lihat oleh orang @#$%&* jamil berani jamin.dia akan di biarkan mati di situ.abis-abis pun hanya ambil dan letakan tepi jalan. nak kata ambik dan hantar ke jamilkucing tak mungkin berlaku.nasib baik anak kucing ini di langgar di depan bangsa lain .alhamdullilah terselamat lah dia. pengalaman...

Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Friday, April 17, 2009

My god bless who made this idea.

This Airline Is for the Dogs -- and Cats


April 17, 2009 12:00:33 PM

When economists say airlines have gone to the dogs, seems one of them took it literally. Pet Airways is only for dogs — and cats — no humans allowed. (Except for the people flying the plane. Although dogs flying planes: That would be cool.)

So far, the airline only travels to a few cities, including New York, D.C. and L.A. In case you're imagining purebreds curled up in first class while flight attendants serve up filet mignon. . . not quite. The seats of the turbo-props have been removed for pet carriers, although the pets will be checked in at a special pre-boarding pet lounge.

The "pawsengers" (the airline's term) will be watched over by pet attendants who will be no further away than a cat's meow. More than we can say about our recent travel experiences. Me-ow.

by Claudine Zap

Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Turn Shakirai to Bukit Bintang


Giliran kucing jantan shakirai ke bukit bintang. setiap kucing jantan akan merasa ke bukit bintang selama seminggu. kali ini giliran shakirai ( jumpa di gerai )





Help me with money not with words.buy thing using money not words.
thank

jamilkucing

Wednesday, April 15, 2009

Overhall skuter


Hari ini jamil terpaksa membawa skuter ke kedai motor. sebab dah mula ada bunyi semacam.check-check skuter nak kena overhall dan tukar grainvalf.semua sekali kena rm 600/ .apa nak buat terpaksalah skuter tu skuter cari makan.

Kucing makan hasil dari bukit bintang,kucing tinggal di rumah hasil dari bukit bintang,bilik kucing sejuk dengan kipas hasil dari bukit bintang, kucing minum air kerana rumah ada bekalan air hasil dari bukit bintang. elektrik untuk kipas,lampu hasil dari bukit bintang,nak bawa kucing ke bukit bintang naik skuter,nak bawa. skuter kena isi minyak, skuter rosak nak kena repair. itu tak kira tenaga jamil, letihnya jamil. kalau tak buat macam ni berpuluh-puluh kucing tu tak makan. sebab jamil nyatakan semua ini kerana masih banyak @#$%^&*() yang tak tahu berfikir. &%&%&%$$$@

Sebab ada @#$#@#$ kata jamil tak patut kenakan bayaran bila orang nak ambil gambar,tak patut paksa orang bayar wang untuk bergambar. ada pulak si bodoh dari negeri bukit.kata rm 10 untuk video tak munasabah.sepatutnya biarkan orang nak bagi-bagi.kalau tak nak bagi sudah.jgn kenakan bayaran.aahh ye la &%@%&%@%&. aku tak pernah paksa orang bayar kalau nak ambil gambar tetapi peraturan telah di buat.so kalau nak ikut.kalau tak berambus.ok lah aku terima nasihat dari orang yg aku hormati.katanya @@@@@@@ memang tak ada duit.nak belanja sendiri pun tak mampu. Fine for me. jamil tak pernah pun paksa.tetapi kalau tak mampu atau tak nak kasi satu je jamil pinta.jangan mendengki,busuk hati terhadap jamil. tapi yang jamil tengok di BB.malas nak cakap lah.kang ada yg tak puas hati lagi. terutamanya bangsa bukit bawa sumpit.

Kalau tak kerana jamil membawa kucing ke bukit bintang .tak makan lah berpuluh-puluh kucing di rumah.nak harap bantuan orang.tak payah le, mengutuk ada la. mengumpat ada la. jamil tak mengharapkan pujian,ampuan,sanjungan.sebab semua itu tak boleh beri kucing makan. ada paham ke. kalau tak mampu buat duduk diam-diam,jangan jadi muka tampal kulit babi. orang yg percakapanya kasar lebih baik dari orang yg cakap manis..

Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkcuing

Taraf-taraf kamu

Taraf @#$% yang berhati busuk samalah dgn foto di atas .

Setelah mengetahui dan telah pasti yang fotopages adalah kepunyaan yahudi,jamil telah menghentikan segala-galanya di fotopages yang jamil layari hampir 5-6 tahun setiap malam ,dan membuat sebuah lagi blogspot tentang kucing. ye la orang islam di serang di palastine, kita pula membantu israil dengan memasukan cerita-cerita dan foto yang mana setiap pengunjung masuk mereka buat duit.sedangkan kita selalu melaungkan boikot israil.
Taraf &*&^%^& yang suka dengki fithnah.samalah dgn foto di atas.

Apapun jamil ada cerita tentang fotopages. sebelum manusia durjana yang membuat blog JKP. dia telah beberapa kali membuat fotopages.dengan tujuan untuk memusnahkan nama jamil. dengan fithnah-fithnah yang di reka,foto-foto superimpose yyg dia buat, email-email jamil di hantar berbagai link dan trojan horse,sehingga jamil terpaksa menutup beberapa email yg jamil ada. dan dengan bantuan kawan-kawan beliau mereka membuka semula email tersebut dan membuat berbagai -bagai fithnah. setiap kali dia membuat fotopages dgn meletakan foto-foto superimpose telanjang jamil komplain dekat admin( iaitu orang YAHUDI) dan setiap kali jamil komplain dan menceritakan yg fotopages tersebut di buat untuk memalukan jamil admin terus mendelete fotopages tersebut.seingat jamil hampir 4 kali dia membuat fotopages dan 4 kali di delete.
Taraf orang yg suka menabor fithnah.samalah foto di atas.

Itulah contohnya walaupun fotopages itu di punyai oleh israil ( yahudi ) tetapi mereka tidak membiarkan orang sewenang-wenang menfithnah orang lain dengan mengunakan fotopages mereka. yahudi tu. bangsa terhina. jamil komplain yg bangsa jamil membuat sebuah fotopages menghina jamil. mereka delete.mereka admin boleh buat tak peduli. sebab jamil islam dan tak kenal jamil. tetapi kalau bangsa itu ada maruah ,mereka akan menjaganya.
Taraf ibu kepada orang-orang yang suka melakukan apa yang tertulis di atas.

Tetapi di malaysia bangsa sendiri.satu agama. tetapi mempunyai hati busuk lebih hina dari yahudi. mengutuk,menfithnah,menghina,buat cerita. dengki,belagak,berlakon baik itulah bangsa melayu. bangsa terhina di abat ini. bangsa yang mana kalau buat jahat,buat salah orang itu akan di sanjung,di tatang.tetapi jika berbuat kebaikan orang itu akan di hina kutuk caci. itulah budaya orang malayau. mereka mengutuk orang,menghina,orang,menuduh orang tak mengapa.tapi orang tidak boleh menjawab. itulah budaya melayu. kepada melayu-melayu yang tersangkut dalam apa yang jamil ceritakan di atas.hinanya kamu lebih hina dari yahudi.kebanyakan melayu-melayu sebegini amatlah bacul tahap karma.

Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Tuesday, April 14, 2009

Drug the cats hahahaha.to human yesss,to animals no way..

Everyday i Meet Pretanding And Hipocrite People at Bukit Bintang

Some people who love to be pretender and pretanding, always I meet at bukit bintang. Firstly they never care about healthy of the cats. They just want to take pic. But after they know that if they want to take pic, they need to pays. This kind of people start asking about cats healthy, did I drug the cats. Did I abuse the cats? Like today one couple. Stopped by seeing the cats.try to take pic.i ask to read the note .read And than go away. After 20 minute they come again and the stupid girls come to me, and asking what is this? As my experience this kind of people, I just ask her to read the note. After she read the not she talk with her boyfriends or husbend, and than she come to me and ask (did you drug the cats?).I said yes I am. one cat I put 3.5 kg cocain.she look at me and go. That is the way to answer this kind of pretending people.UPDATE:
Tambahan sebab ada orang bodoh dari sabah antar komen bodoh macam mak die. tak payah good english kalau perangai macam sial. di bukit bintang jumpa banyak manusia tak tahu english tapi hati mereka mulia. good english tapi hati teruk dari haiwan. tapi ye la kan muka tampal kulit babi.tak suka orang masuk blog orang.muka tak malu.


Help me with money not with words.
buy thing using money not words.
thank you.

Kucing cari sampai dalam masjid


Peristiwa hari ini betul betul membuat jamil insaf dan tawaduk dengan kuasa allah.seperti biasa hari jumaat jamil pergi bersembahyang jumaat dn jamil selalu duduk di tempat biasa.selepas solat sunat jamil duduk sambil menunggu imam membaca khutbah. sedang jamil relax selang 5 orang dari tempat jamil ada seorang melayu tua,tapi bersembahyang pakai t shirt dan treat sut. sedang duduh atas sejadah tapi terlelap sikit. seekor kucing yg capik lalu depan dia dan melintas atas sejadah dia. cepat-cepat dia menyentap sejadah dan menghalau kucing tersebut.jamil yg ternampak kejadian ini terus bangun mengambil kucing tersebut dan memberi amaran kepada si tua melayu celaka kalau jamil jumpa dia dekat luar memang kena penerajang.

Jamil ambil kucing tersebut dan membawa keluar masjid dan letakan di atas bangku di tempat letak kereta kira-kira 100 kaki. kemudian jamil masuk semula ke masjid. tak sampai 10 minit kucing tersebut masuk semula dan berbaring di sebelah jamil. memang jamil terkejut.jamil angkatsemula dan letakan di tempat yg sama. jamil masuk amsjid. dan duduk dengar khutbah.kucing tu datang balik.walaupun beratus orang kenapa dia datang balik dalam masjid dekat jamil. kenapa tak pergi ke orang lain. jamil angkat nak bawa ke luar ,tengok tengok salah
satu kakinya luka.supaya dia tidak masuk balik ke masjid jamil letakan dia dalam box skuter jamil tapi tak kunci.

Dalam perjalanan masuk semula ke masjid ada orang berkata kepada jamil ( hai dalam masjid pun kucing cari kau ) jamil senyum dan masuk ke masjid.lepas sembahyang jumaat jamil bawa kucing tu pulang,jamil mandikan dan ubatkan. dah mandi cantik,rupa-rupanya salah satu kukunya tercabut.patut la capik. tak pe lah kalau dia dah datang ke jamil so ambil le bela.

(I rescue abandoned animals (Cats) from the street. Now I have more than 100 over cats under my care and still growing up. I need your support by giving Donation. It will help me a lot to help more cats. You can bank in the money to my bank account at:


PUBLIC BANK:
PUBLIC BANK (Kuala Lumpur CITY MAIN OFFICE)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 4-9419908-25
For oversea Donors Sort Code: (PBBEMYKL)

MAY BANK BERHAD;
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

Monday, April 13, 2009

Babykey in Bukit Bintang


First thing what babykey do when arrive in bukit bintang is watching me doing my jobs.after that feed her with milk. and she will playing round about 10 minuts.after she tired that sleeping time. always babykey aill sleep around 1 hour.


PUBLIC BANK:

PUBLIC BANK (Kuala Lumpur CITY MAIN OFFICE)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 4-9419908-25
For oversea Donors Sort Code: (PBBEMYKL)

MAY BANK BERHAD;
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

Welcome to all real Animals Lover


This blog was created after i stop publishing at fotopages. i will no longer using fotopages to do my daily story. i hope you enjoy my blog.

PUBLIC BANK:
PUBLIC BANK (Kuala Lumpur CITY MAIN OFFICE)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 4-9419908-25
For oversea Donors Sort Code: (PBBEMYKL)

MAY BANK BERHAD;
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)