Sunday, February 26, 2017

Meeting with wildlife Chief Director





DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

merawat Sporo OREO





DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

merawat Sporo








DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Wednesday, February 22, 2017

Macamana saya membela Jk Dan Shaki selamat hampir 13 tahun , saya bela mereka seperti apa yangs epatutnya merka dapat kebebasan sebab itu saya bawa ke mana mana, termasuk setiap hari ahad ke taman rimba ampang. memberi mereka makanan yag mereka dapat du hutan. begitu juga jika ke restoran saya beri apa yang mereka mahu dan suka .sayur sayur buah buahan . sama seperti bila mereka di liaran mereka makan apa sahaja yang mereka nak. boleh ke kita tahan. sila gunakan otak.
Saya pakaikan baju sebab bila tidur dalam acon pasti kesejukan , Dan saya rasa otak saya cukup berfungsi untuk memilih pakakain mengikut suasana, mereka di pakaikan baju kerana say sayangkan mereka dan tidak pernah menggangap mereka haiwan sebaliknya anak saya. juga memberi contoh kepada orang lain jgn bila haiwan sahaj kita boleh buat apa sahaja yg kita suka kita patut menyayangi mereka .
Demi mereka dahulu saya berhenti hisap rokok, saya tak beri mereka minuman bergas. gula gula , candy , atau chewing gum. malah say sendiri belajar makan apa yang merka makan , saya paparkan foto foto mereka di internet atau mana mana interview bukan untuk publisiti atau mempergunakan mereka tetapi memberi tunjuk ajar dan nasihat supaya
Ajar binatang menjadi anak
jangan ajar anak menjadi binatang..
Be Kind To Animals


DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2
Ada kawan fb hantar masage minta dia nak buang foro dia kat profile so saya jgn unfriend dia. la sampai mcm tu ka. saya tak marah pun kalau tak nak letak foto yang saya cakap bila sesiapa nak add saya pastikan ada foto sendiri di profile atau album sebab saya akan check dulu bila dah approve lanktak la. nak letak kepala rimau sekali pun atau nak letak engin kerta sekali pun saya peduli apa.kita nak add orang umpama kita beri salam nak masuk rumah orang.kalau kita tak kenal siapa tak kan kita nak bagi masuk.
Be Kind To Animals


DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2
JANGAN JADI PEMBUNUH.
Tahukah anda apa itu PTS dalam bahasa inggeris ( Put To Sleep ) atau dalam bahasa malaysia ( bunuh bagi mati ) , kalau kita mengaku diri kita berugama islam dalam ugama islam ada melarang melakukan pembunuhan tanpa sebab sebab yang munasabah. ingat lah waaemah haiwan pun di ciptakan Tuhan tentu ada sebab musababnya siapa kita nak matikan,saya bukan nak bercakap pasal agama tetapi setiasp yang Tuhan jadikan ada sebabnya, PTS bukan Tuhan jadikan tetapi manusia.
Saya pernah bertanya beberapa orang alim ulamak yg di antara mereka sendiri tidak kenal anatara satyu sama lain tetapi semua jawapan mereka sama iaitu ( adalah haram mengubah ciptaan Allah ) kenapa kita yang di jadikan Tuhan ada otak berfikiran begitu mudah , kenapa PTS tak di lakukan terhadap manusia. kalau nak ikotkan manusia lagi banyak yang menyusahkan dari haiwan.
Pada saya hanya orang yg tiada pegangan hidop, tiada pegangan agama yang akan melakukan pts.malah saya rasa orang yang berugama lain pun tidak akan bersetuju, seperti yang saya cakap majlis majlis yang melakukan PTS Kerana mereka tiada pilihan dan tempat melainkan MPAJ yang akan membina tempat untuk kucing kucing terbiar yg pertama di malaysia ini.
Be Kind To Animals

DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

 MAY BANK BERHAD : 
 MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
 JAMIL BIN ISMAIL 
 ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: 
(MBBEMYKL) 

 BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
 JKCR ANIMALS CARE 
 ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Saturday, February 18, 2017

Taman Rekrasi Kucing MPAJ



DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!!MAY BANK BERHAD :MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Wednesday, February 1, 2017

Shaki disturb me



DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!!MAY BANK BERHAD :MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2