Thursday, June 28, 2012

Pasang Kad Esc Di taman pelangi rawang

Hari ini saya tak ke bukit bintang sebab ada order untuk membeli Kad ESC oleh surau Alikhsan Taman pelangi rawang . semalam saya di hubungi oleh Iman sural Al ikhsan taman pelangi rawang yang berminat untuk membeli Kad ESC di mana beliau terjumpa artikel saya di Trannungkite. setelah menjawab beberapa soalan beliau berminat untuk membeli 2 keping kad ESC. tetapi beliau meminta jika saya sendiri yang datang ke sana untuk memasangnya . beliau telah rujukkan saya kepada ajk surau yg bertanggungjawab dalam hal hal electrik. dan kami telah membuat pertemuan hari ini. saya sampai di sana dalam pukul 4.30 ptg.


Di sebabkan tempat itu jauh dna saya pergi dgn skuter so saya bodyguard saya iaitu JK si berok jantan. hehehe. alhamdullilah rezeki . Terimakasih kepada CitiDirect International and CEO,Mr Peter H K Lim kerana memberi saya peluang dan jalan mencari wnag tanpa menggangu kerja amal saya. jasa anda tidak akan saya lupakan.Terimakasih kepada seluruh ajk ajk surau Alikhsan.





MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Tuesday, June 26, 2012

KECEWA DAN MARAH DGN SIKAP DVS MALAYSIA DAN DVS MELAKA






Jamil Bin Ismail

.................................

.................................

...................................


Dato’Dr , Abd Aziz Bin Jamaluddin

Ketua pengarah

Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Blok Podium , Wisma Tani

No 28 , Persiaran Perdana ,

Persint 4,

62630 PUTRAJAYA

MALAYSIA

DR. NORAINI BINTI ABD RAHMAN
PENGARAH PERKHIDMATAN VETERINAR NEGERI MELAKA
JABATAN PERKHIDMATAN VETERINAR NEGERI MELAKA
JALAN AIR KEROH LAMA
75450 MELAKA
TEL: 606 2325103
FAKS: 606 2327633

KECEWA DAN MARAH DGN SIKAP DVS MALAYSIA DAN DVS MELAKA

Tuan :

Saya jamil bin ismail atau lebih di kenali sebagai Jamilkucing , Penyelamat kucing kucing terbiar tegar dan tulin yg bertempat di kuala Lumpur Malaysia. . di sini saya ingin melahirkan perasaan marah saya juga mewakili pencinta pecinta haiwan terutamanya kucing yg selalu meluarkan perasaan marah mereka di facebook saya dan facebook persatuan perlindungan kucing selangor dan kuala Lumpur. terhadap satu kes, atau satu perkara yang man saya rasa pihak DVS Malaysia dan DVS melaka pasti tahu .iaitu PUSAT JAGAAN KUCING TERBIAR MAJLIS PERBANDARAN JASIN MELAKA.



Setahun dahulu telah heboh di mana tempat tersebut telah cuai dalam ertikata menjaga kehidupan kucing kucing terbiar dalam jagaan mereka. foto foto kucing mati terbiar, tempat yg kotor, robak ramping, pagar yang terkoyak. dll . selepas itu beberapa orang telah membuat aduan terhadap majlis perbandaran jasin melaka dan kami rasa ia telah di ambil tindakan. rupa rupanya tidak. Beberapa bulan dahulu pula seorang wanita telah mengadu kepada saya dan juga persatuan perlindungan kucing selangor dan kuala Lumpur dan hal ini telah menjadi heboh lagi.


http://ppkskl.blogspot.com/2012/01/majlis-perbandaran-jasin-tidak.html


Kami mendapat jawapan dari majlis perbandaran jasin dengan berbagai alasan alasan celaka ( maaf kalau saya berkasar sebab tahap kemarahan kami sudah tidak dapat di bendung lagi. ) dan mereka berjanji untuk memperbaiki dan memperbetulkan apa yang silap.dan kami mempercayai cakap cakap mereka., rupa rupanya lebih baik percayakan cakap kucing dari cakap orang yg tidak bertanggungjawab. inilah masaalahnya apabila seorang tukang masak di suruh memperbaiki computer.

http://ppkskl.blogspot.com/2012/01/subject-maklumbalas-mengenai-bolg-dari.html

Dan dua minggu lepas saya sekali lagi menerima maklumat yang tempat tersebut main teruk berserta dengan foto foto sekali. dengan kucing kucing yg kurus kering , terbiar. saya rasa kalau mereka di jalanan pun mereka tidak sekurus itu. adakah ornag yg menjaga tempat tresebut mempunyai hati yg lebih hina dari binatang. atau adakah orang ornag itu lebih teruk dari yg bukan islam.saya kata begini kerana pengalaman saya yang bukan islam lebih baik daris egi kebajikan terhadap haiwan . saya bertanggungjawab dengan apa yg saya kata. kerana seperti yang saya kata tahap kemarahan saya telah habis. dan saya rasa bukan saya seorang .

Soalan saya mustahil DVS melaka tidak tahu hal ini. masakan tidak seorang pun tahu, terbaca atau mendapat maklumat hal ini. atau maaf cakap adakah DVS melaka hanya goyang kaki. . mungkin pasal kucing kucing itu hanya kucing kurap , terbiar, bukan kucing kucing import kepunyaan menteri atau orang kaya. adakah begitu. perlukah saya turun ke sana memaki hamun baru semua nak melakukan kerja.adakah DVS pilih bulu untuk melakukan kerja.

Mustahil DVS Malaysia tidak tahu hal ini . tetapi apabila orang gila buat laporan palsu mengatakan JAMILKUCING menginaya kucing ( sedangkan JAMILKUCING di kenali sebagai pencinta haiwan. pengerusi sebuah persatuan menyelamatkan haiwan ) pihak DVS begitu cekap dan cemerlang menyerbu rumah jamil yang setakat ini hampir 5 kali dari tahun 2005 . dan setiap kali serbu ternyata semuanya fithnah. tetapi disebakan kebodohan dan kebangangan mereka tetap serbu jika ada laporan ke atas orang yang bernama JAMILKUCING . tetapi apabila yg melakukan penginayaan itu jabatan kerajaan, majlis daerah , ornag orang besar DVS tutup mata.

Maaflah jika tulisan atau surat saya ini kasar. saya tidak minat nak berprotokol protocol lagi. nyawa kucing biasa terbiar di permainkan seolah olah nyawa mereka mereka yg sepatutnya menjaga ini lebih mulia. biar saya cakap terus terang di sini nyawa kucing kucing kurap itu lebih mulia dari anda semua.saya cabar pihak DVS Malaysia DVS melaka heret rang yg bertanggung jawab terhadap tempat tersebut.orang yg menjaga dan di pertanggungjawabkan .heret mereka ke mahkamah segera.

Kami menunggu tindakan dari DVS melaka dalam hal ini.

Saya yang benar





Jmail bin ismail.



MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Monday, June 25, 2012

ESC AND CITYMAGMA

Sekali lagi saya beritahu kepada yang berada di luar kuala lumpur , selepas baca segala penerangan , dan berpuashati . sila bank in wang mengikut berapa yang anda mahu ke dalam akaun yg saya sertakan iaitu...

KAD ESC UNTUK ELEKTRIK RM 300/ SEKEPING . NAK LEBIH BERKESAN BELI 2 KEPING .

CITYMAGMA RM 200 SEKOTAK ADA 90 KEPING .

MAY BANK BERHAD:
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536


BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Kemudian SMS alamat untuk di hantar ke 019 2504242 . sebaik saya pasti wang telah masuk beri saya 2 hari untuk barang sampai. sebaik barang sampai jika ada apa apa masaalah tentang cara memasang atau memakai jgn malas atau takut untuk sms atau call saya bertanya.

Thursday, June 21, 2012

Shaki and Doggie Bushido










MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Kad ESC Memang berkesan


Kepada sesiapa yang masih belom mengunakan Kad ESC. belilah sekarang sebelum harga nya naik. kad tersebut memang berkesan seperti yg telah saya katakan. En Hashim adalah pelangan saya yang pertama. cukup sebulan beliau telah membeli dan mengunakanya. dan keputusanya bulan pertama guna beliau telah jimat rm 45.00/ cuba bayangkan setahun, 10 tahun,



MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS C
AREACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Monday, June 18, 2012

Give them some freedom



Terus terang saya cakap saya tak setuju dnegan undang undnag perhilitan iaitu kalau nak bela berok . mereka keluarkan lesen tapi berok itu metsilah di kurung atau di ikat dalam kawasan rumah sahaj. kalauc am tu baik jgn bagi bela. sama macam menginaya mereka. di kurung di ikat.

Saya bela dua ekor berok dna saya ajar , training, latih dengan baik. dans aya rasa saya lah satus atunya manusia yg bela berok di malaysia tak perlu ikat dna berok tiu tidak lari ke man mana. ini yg saya mahu. benarkan ornag bela. dan benarkan mereka bawa berok berok itu berjalan jalan. supaya dia tidak stress atau terasa terkongkong.

Walaupun kita bela biarkan dia merasa kebebasan. bukan di kurung atau di ikat . bayangklan kalau kita di kurung dna di ikat macamana. kadang kadang undang undang manusiani pun haprak juga.




MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

New cats in bukit bintang






MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Doggie Bushido


Apabila jamil selamatkan anak anjing ini jamil telah membuat stau colum memohon pertolongans esiapa yg bukan muslim tetapi animals lover supaya menolong jamil untuk mengambil anak anjing ini. Tetapi sayang di sebabkan anak anjing ini berkurap , berkudis, bukan anjing import until now nobody dare to come forward to help me. WHAT ARE SHAME !!!. Jadi jamil arsa biarlah jamil bela sahaja. dosa ke tidak ke haram ke halal ke itu antara aku dengan tuhan ,.tiada kena mengena dengans esiapa pun. so kepada yg nak menyalak just shut the fuck up. ye pun sejak jamil selamatkan BUSHIDO rezeki jamil senang masuk. alhamdullilah.







MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Wednesday, June 13, 2012

Pelekat BENCI Rokok .


CITIMAGMA membuat anda benci bau ROKOK.!!!

Banyak orang selalu bertanya kepada saya BAGAIMANA SAYA SENANG BERHENTI MEROKOK . selama ini saya hanya kata just berhenti sahajalah. bukan apa kalau bagi tahu pun bukan ada untuk kan. tapi kalau di fikir pulah kalau bijak saya boleh tolong orang dan buat sedikit wang untuk anak anak bulus. so saya telah berjumpa dgn sayrikat pengeluar dan mereka setuju memberi sedikit keuntungan jika saya memperkenalkan barang mereka. dan memperkenalkan product yg boleh membuat anda benci merokok.

Saya sendiri telah mencuba dna berjaya. jgn terkejut saya adalah perokok tegar dahulu. sehari mesti 2 bungkus . selepas saya mengunakan product ini dalam 4-5 bulan saya mula benci rokok. malah sekarang kalau ada orang hisap rokok depan saya pun saya benci baunya.CITIMAGMA adalah sejenis pelekat yg boleh menghilangkan segala kesedapan dalam rokok.kalau ia boleh membuat saya benci rokok anda tnetu boleh juga.

BERAPA HARGANYA ?

Untuk satu peket terdapat 90 pelekat , harga untuk satu peket ialah rm 200/ tak rugi anda bazirkan rm 200 untuk anda menyelamatkan ribuan ringgit setahun. saya telah berjaya . ikut saya. sebelum ini saya tak minat nak beritahu ornag kerana tiada apa apa keuntungan tetapi sekarang ada sedikit rezeki saya kongsikan kepada anda. Berminat hubungi saya segera. nak beli di syarikat pengedar boleh harganya satu peket rm 600 /.so fikirkanlah sendiri.

Nak berhenti merokon sekarang.jgn tunggu batuk darah baru terkapai kapai. CITIMAGMA sangat berkesan.


MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536

For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Saturday, June 9, 2012

Perangai ornag kita melayu


Salah satu perangai ornag kita yang aku paling benci dna menyampah sampai rasa nak muntah hijau ialah mereka mempunyais atu sifat boleh di katakan 70% ornag kita ada perangai mcm celaka ni iaitu..

Di suka provoke ornag , hina orang , kutuk orang sindir orang, pelekehkan ornag tapi bila orang balas balik dia akan keluarkan ayat ayat yg sama iaitu

1 ) Kalau ornag itu buat kerja amal perlu sumbangan manusia tadi akan kata ( MAAFLAH MULA MEMANG SAYA INGAT NAK SUMBANG BANYAK. NAK AJAK KAWAN KAWAN SUMBANG tapi pasal awak kasar,sombong,bla bla bla . kononya dia nak ceritalah kalau tak kerana seorang lagi tak emosi ke. marah ke, atau tersalah cakap ke. dia nak sumbang bukan sikit tapi banyak pulak tu.....


2 ) Kalau ornag itu peniaga atau penjual barang pulak dia akan kata ( MULA INGAT NAK BELI. BANYAK. TAPI PASAL AWAK BLA BLA BLA MAKA TAK JADI LAH BELI ) HEHEHEHEH

Kah kah kah sudah lah. naik juak naik muah dengar ayat ayat cam ni. yg heran nya dari bangsa sendiri je ayat ni datang heheheheh. tak payahlah berlakun aku bukan lahir semalam. dah 42 tahun dah aku hidup.

Sama macam NOH OMAR setuju buat taman kucing untuk negara tapi duit cari sendiri hehehehe.TALK COCK ONLY..............


MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CAREACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2
http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall
http://ppkskl.blogspot.com

Friday, June 1, 2012

Dulu kini dan selamanya sama je


Perkara yang sama dari DULU K9INI DAN SELAMANYA.....

Petang tadi sewaktu balik dari Bukit Bintang sampai rumah tengok ada miss call.dari no 016 …….8663 so saya call balik seorang wanita melayu jawab.

JK : Hello sapa ni miss call saya

WM : Ni yang dalam facebbok ppkskl tu ke ?

JK : Ya saya siapa ni..

WM : Tak macam ni saya respect dekat en. saya juga nak jadi pencinta kucing ,nak jadi mcm en juga menyayangi kucing . tapi masaalah saya saya ni berniaga . dah taka da masa nak tengok kucing saya yg dalam 12 ekor tu . Jadi saya ingat nak hantar kucing kucing tu dekat en supaya en boleh bela dan jaga. saya sangat sayangkan haiwan.tak sanggup menanggong dosa kalau buang mereka. kasih saya pada mereka macam en juga.

JK ; Boleh tapi saya kenakan bayaran .

WM : Bayaran ????

JK : Seekor saya charge rm 50/ dan saya bela sampai mati. macam SPCA juga ,tapi saya bela sampai mati. SPCA charge tapi selepas beberapa bulan kalau orang tak ambil mereka tidurkan.

WM : Ye ke saya ingat beri macam tu sahaja. tak tahu pulak kena bayar , saya ni mana mampu ….. ( Tadi kata meniaga )…..

JK : Saya kenalah charge. nak beli makanan mereka ,ubatan seeumur hidup.kalau ikut rm 50 tu pun tak cukup. tapi saya ikhlas.

WM : Ada tak tempat kalau saya nak hantar tapi tak kena bayar , kalau 12 ekor dah berapa ratus tu.

JK : Tempat lain saya tak tahu lah. akak cubalah cari .

WM : Nanti saya bincang dengan suami saya. tengok macamana ya. ok kita tutup pasal hantar kucing tu.

Pastu akan tu mula nak bergayut dok bertanya itu bertanya ini. soal itu soal ini, cerita lebih.angkat diri. cerita kucing kucing dia cantik , gemok, gebu , blab la bla. semua perkara yg saya dah naik muak dengar. ayat ayat atau kata kata yg jamil dah nak termuntah dengar dari berbelas tahun dulu. cerita bagai nak rak. SAYANG HAIWAN, KASIHKAN HAIWAN, TAKUT DOSA. , TAK SAMPAI HATI. mcm mcm lagi lah. tapi tak lebih dari masuk bakul angkat sendiri.

Nasihat saya jamilkucing cukuplah tok sah dok belakon bagus, belagak baik, cerita lebih lah , Saya dah masak sangat. apa ingat sini DBKL ke . saya pun nak hidop. rumah nak kena bayar , api nak kena bayar , air nak kena bayar. saya pun nak mentekedarah. , ko orang ingat nak main hantar free saja ke. ape kerajaan tanggung aku ke. kerajaan support saya ke. lantuiiiii. kalau tak sanggup habiskan duit demi haiwan TAK PAYAH MENGAKU ANIMALS LOVER ok.

Wassalam



MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2
http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall
http://ppkskl.blogspot.com

Talk much but do nothing


Kira kira 7-8 bulan dahulu jamil ada buat satu kolum memohon sumbangan rm 10 setiap bulan dari pencinta haiwan terutamanya rakan fb jamil. bukan banyak pun hanya rm 10 seorang untuk bantu jamil belikan makanan kucing , ramai sungguh yg support tapi hanya 2 orang sahaja yg masukan tiap tiap bulan iaitu Mila Mustafa dan Cheah Weng Lun . dan setiap bulan pasti akana da sms dari Mila mengatakan yg bulan ini dah di masukan.

Di situlah jamil mengenali pencinta haiwan sebenar . dan 2 orang lagi tak pernah bercerita apa apa pun , ( Dua org ni maaf nama tak boleh dis ebut .permintaan mereka sendiri . They are silence readers )atau berjanji apa apa. tetapi setiap bulan mereka masukan ke dalam akaun secara diam diam.

Heloo kawan helloo rakat kata animals lover , kata pencinta haiwan rm 10 sebulan pun tak mampu ke. saya tahu bukan tak mampu. tapi memang ornag kita ni sebenarnya hanya suka bercakap lebih. tetapi tiada hati . itu sahaja. talk much but do nothing.



MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall
http://ppkskl.blogspot.com