Sunday, June 30, 2013

Spend my monkey eat Pizza


 





DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Saturday, June 29, 2013

Rescue Abandoned Kitten .. MOTHER DIES HIT BY cAR




Tepat pukul 11.43 malam tadi jamil terima massage dari seorang kawan Fb Selimut Putih beritahu ada kucing liar yg beranak dalam sebuah kotak disebuah kedai runcit berhampiran kediaman beliau. , tapi telah 2-3 hari ibu kucing tersebut tidak datang menyusukan anak anak nya. rupa rupanya ibu kucing tersebut telah mati di langgar kereta. jadi beliau tak sampai hati membiarkan naka anak kucing itu kelaparan. “

Beliau sediakan susu dari susu tepong , tetapi anak anak kucing tersebut tak tahu makan. beliau tiada cara lain melainkan Tanya pendapat jamil. mahu tak mahu terpaksalah jamil ambil sebab mereka amsih baby lagi. dan shakiwangsa pula masih mempunyai susu. lagi. jamil minta beliau hantar tetapi jamil Tanya juga beliau di mana .tinggal. rupa rupanya dekat berhampiran pasar keramat.

Jmail terus buat perjanjian beliau tunggu di tepi jalan jamil datang. ambil carriear lapikkan tuala pergi. sambil bawa Doggie Bushido , jamil ambilsemua masukan dalam carrier.sebelum balik beliau serahkan sumbangan untuk mereka. Alhamdullilah. balik mandikan dgn air suam sebab badan dah busuk snagat.

lepas je mandi dah lap kering. letak je dalam kandnag shakiwangsa secara automatic dia pun melentang nak bagi susu. tak payah di suruh. insyaallah kita berdoalah umur mereka panjang






DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 


MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Friday, June 28, 2013

Electricity Saver Card (ESC) / Kad Penjimat Elektrik




Electricity Saver Card (ESC) / Kad Penjimat Elektrik

















Pengenalan
Satu inovasi canggih yang mengurangkan pembaziran tenaga elektrik dan penggunaan dengan lebih efisyen dan mengurangkan bil elektrik ke kadar yang lebih rendah. Kad Penjimat Elektrik ESC adalah kad yang dimuatkan dengan kuasa tenaga yang universal.
Bagaimana ia berfungsi?
Kad Penjimat Elektrik ESC menghasilkan getaran melalui sistem tenaga tersendiri yang sangat kuat di mana ianya memberi kesan pada gelombang elektrik yang berlebihan dan penyebab pembaziran kuasa elektrik.
Sepertimana yang diketahui, pengunaan tenaga elektrik yang berlebihan pada setiap rumah kediaman, bangunan komersial dan industri telah direkod oleh meter dan dimasukkan di dalam bil.
Samada anda menggunakannya atau tidak, anda telah dicaj di dalam bil.


Soalan-soalan Lazim (FAQ)
Adakah ia satu kesalahan menggunakannya?
Ia adalah satu kesalahan jika mengubahsuai/merosakkan meter. Bagaimanapun, seperti alat-alat
penjimat elektrik yang lain, misalnya lampu penjimat elektrik, banyak digunakan di luar meter,
ia bukan satu kesalahan.
Adakah ia berbahaya kepada kesihatan?
Tidak, malah ia membantu mengurangkan gelombang elektromagnetik.
Adakah ia daya penarik kilat?
Tidak, ia bukannya pengalir elektrik.
Saya mempunyai alat penjimat tenaga elektrik, bolehkan ESC digunakan bersama alat penjimat yang sedia ada?
Ya, ia boleh digunakan malah boleh menjimat (<>20%).
Adakah ia untuk sistem pendawaian 1 atau 3 Fasa?
Ia adalah sesuai untuk kedua-dua fasa.
Testimoni video
En Hashim Dari Gombak
Pak Tam Dari Kpg Melayu Ampang




Berminat Hubungi Saya Segera Jamilkucing di Talian 019 2504242/ .jika sekitar kuala lumpur saya akan hantar by hand,. tetapi di luar kuala lumpur saya akan hantar melalui kurior. cara pemasangan yg sgt mudah disertakan.



DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD :
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

 BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2


Wednesday, June 26, 2013

Rescue one abandoned kitten


 Singah kedai motor tadi untuk tukar minyak hitam. lepas siap nak balik terdengar ngeowan anak kucing. cari cari rupanya ada orang buang atau tinggalkan seekor anak kucing. di atas tempat pasar pagi menjual ikan , usia dalam 3-4 bulan. bawa balik. letak je dekat shakiwangsa. terus dia baring dan berikan susu .

Just rescue one abandoned kitten age around 3-4 month at wet market dear workshop that i repair my scooter. take it. bring abck. and shakiwangsa helping me by giving milk.






DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Tuesday, June 25, 2013

Abandoned Kitten Getting Bigger and healthy













DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA 
BERHAD JKCR ANIMALS CARE
 ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Rescue Abandoned Monkey





Alhamdullilah kerja di permudahkan Allah.bersyukur sangat , jamil sampai di bukit langat dalam pukul 4.ppm. ngat dah menunggu. tapi dia nampak pelik bila jamil bawa sangkar. Di mulakan dgn bagi dia minum apple juice , gula gula. lepas tu jamil start groom pura pura cari kutu . pastu jamil angkat sangkar letak atas penghadang besi.pujuk dia masuk , dia masuk cuma separuh badan.kalau nak tolak boleh tapi tak mahu dia marah. lepas tu dia keluar. suruh masuk dah tak nak.

 So kena plan B. bagi berdiri kandang dgn pintunya terbuka. jamil bermanja balik dgn ngat . groom dia. cari kutu. agak agak dalam 45 minit. jamil mula groom bahagian belakang dia. apabila jamil tengok situasi kedua dua lengan dia free to hold. jamil terus pegang kedua dua lengan dia dari belakang. alhamdullilah dia tak melawan langsung cuma menjerit je.



Jamil pujuk sambil masukan ke dalam kandnag dan tutup. dia langsung tak bising , relax je. terus bawa balik. sampai rumah JK dan Shaki dan mula buat sport check.bekas kandnag shaki dna jk yg lama mmg teklah di buat persediaan. jamil mandikan dia dgn cara tembak air ,tapi dia relax sungguh. biar dia relax dulu. bagi antibiotic, multivitamin. dan ubat cacing.
 Insyaallah bila hati kata ok jamil akan panggil perhilitan untuk ambil dna lepaskan ke dalam hutan. 2 kali jamil antar email, 2 kali sms kepada ketua pengarah perhilitan wilayah sendiri , sampai secara mulut kepada en rosario timbalan pengarah tapi dah sebulan jamil tunggu. they not intersted to do the jobs. mereka langsung tak berbuat apa apa. mereka lebih berminat nak serbu jamil di rumah, serbu jamil di bb.kononya ada PUKIMAK komplain. tapi bila tanya siap. tak nak cakap.

So kepada perhilitan yg buat kerja kerana gaji. i already catch the abandoned monkey. now i will pass to you all to relise him inside real jungle.


When I arrive there ngat already waiting for me. Starting by giving him apple juice, some candy. And start play with him. In that time also I put the cage close to me. And try to ask him going inside. At first he goes inside but only half body. That he going out again. I try second time he still not interested to do nice way hahaha.


I put down the cage. Raped my hand with towel. A starting to groom him. I thing around 45 minute. Because he is far away from my cage. When I already bring him close to my cage. I am starting to groom him from behind. When I already have chance to grab both of his hand I just do. He didn’t fight only shouting. I pun him inside the cage slowly.




He doesn’t even try to fight or jump or anything. He just quiet and like surprise. I need to do this alone because if I bring someone he will try to attack that person. But thank god everything on schedule. , ngat now in my house. Already bath him with water without touch him. And now he inside temporary cage. The ex jk and shaki cage. I am going to call wildlife departments to come and pick him up. And send him to rehab place.


That I rely hope he will be happy to stay in the real jungle.maby with his friend without disturbing from people, car, lorry, bus or motorcycle. now I am totally happy. I no need to worry he get hit by car or motorcycle. he will be in his heaven soo. Thank you ngat for letting me to helping you.



DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

 MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
 JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Tuesday, June 18, 2013

Tennis Match









DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Monday, June 17, 2013

Just Rescue 2 kitten without mother






DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
 MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
 JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
 JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2