Thursday, September 29, 2011

Siapa Pemimpin Tulin.Yg Boleh membantu Haiwan




Hampir 6 kali jamil cuba buat appoitments atau pertemuan dengan MB selangor dari berbagai cara , surat , sms, tweter . fb masage, pembantu khas. tetapi sampai sekarang tiada jawapan. MB tahu jamil mahu berjumpa beliau. sebab setiap surat yg jamil hantar semua ada balasan dan beliau arahakan orang untuk berjumpa jamil atau buat. tetapi adalah susah kalau kita mahu berkerja jika kita tidak berjumpa sendiri dgn orang yg mempunyai kuasa.begitu juga jamil memohon pertolongan dari beberapa pemimpin pakatan termasuk Anwar Ibrahim but nothing.!!

Dapat jumpa dgn wakil atau orang yg di beri kuasa ( Elizibate wong ) berjumpa dgn jamil. mensyuarat pun telah di buat. bercakap pun sudah tapis ampai sekarang apa pun tak ada. telefon sudah, sms sudah, masage fb sudah, email sudah tetapi nothing. mereka langsung tiada minat untuk sama sama membantu haiwan haiwan terbiar. tetapi apabila ada sesuatu yg mereka boleh mencari publisiti murahan orang ini dulu akan menunjukan muka. bercakap tentang keadilan terhadap haiwan, bantu haiwan.

Sedangkan dalam pertemuan atas cadangan jamil untuk membina tempat tempat menyelamatkan kucing kucing terbiar dan di jadikan pelancongan negeri selangor . jawapan Elizibate wong kepada ketua beliau iaitu MB selangor ialah ( PEOPLE WON PAYS TO ENTER THAT KIND OF PLACE ),malah dalam permohonan jamil untuk mendapatkan tanah bagi membina pusat penempatan kucing kcuing terbiar dan di jadikan taman kucing bagi tujuan pelancongan beliau meminta 3 bulan. dnas ekarang dah hampir setahun. . maknanya beliau lebih mementingkan wang ringgit dari nyawa nyawa haiwan. kemudian beliau mahu menyalak bagaikan anjing bercakap tentang animals abused, cruel to animals, keadilan untuk kucing . What kind of politicion is this. crab shit or crab meat.

Siapa mereka mereka ini. mereka adalah orang orang yg dil anggap sebagai ketua , kawan, pemimpin , orang yg jamil dan rakyat malaysia anggap boleh membantu rakyat dan memberi keadilan kepada setiap makhluk ciptaan Allah. rupa rupanya tersilap besar.

Dengan sokongan dari seorang kawan fb, dan sekarang telah di lantik menjadi Ketua AJK BIRO DANA dalam persatuan jamil ,siapa Sdr Syahrul Nizam beliau adalah ornag kanan YB Dato Nazri Aziz Menteri di jabatan perdana menteri .beliau telah menguruskan untuk di adakan perjumpaan dengan Menteri Pertanian Dan Asas Tani YB Dato Seri Noh Omar . dan telah berjaya. dan yg berjumpa kami bukan setakat menteri sahaja , malah timbalan menteri sekali. Dato KP. dan beberapa pegawai kementerian yg lain.

Perjumpaan telah berjaya malah telah masuk ke slot berita tv1 , juga YB Menteri bersetuju memberi sebidang tanah untuk di jadikan zoo kucing atas cadangan kami. di bukit cahaya atau bukit cerakah. hanya dalam satu pertemuan pertama kali. tanpa janji tetapi terus bersetuju kerana saya rasa beliau profesional dna nampak ia boleh di jadikan daya tarikan pelancong. YB Dato seri Noh omar bersetuju sekali.

Siapa beliau ? beliau adalah pemimpin umno, menteri umno yg di katakan jahat, tidak berperi kemanusiaan, tiada hati perut , menipu rakyat , jahat dan berbagai bagai lagi. tetapi dalam pertemuan jamil dan ahli persatuan kelmarin jamil tengok beliau seorang yg profesional. rendah diri. sudi mendengar kelohan, sudi mendengar pandangan orang. tidak mencelah. memberi peluang untuk orang bercakap.ornag yg di lebelkan berbagai bagai ada hati terhadap haiwan.


PADA JAMILKUCING SATU JE. KALAU ORANG ITU ADA HATI TERHADAP HAIWAN MAKNANYA ORNAG ITU ADA HATI UNTUK MEMBANTU DAN MENYAYANGI MANUSIA. THIS KIND OF PEOPLE SHOULDS WE RESPECT.

If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wallhttp://ppkskl.blogspot.com

Pertemuan dengan YB Dato Seri Noh Omar


Hari ini rabu 28 sept Persatuan Perlindungan Kucing Selangor dan Kuala Lumpur PPKSKL yang di wakili oleh pengerusi Sdr jamil Ismail , Ketua Biro dana Sdr syahrul Nizam , Bendahari sdr hamizun dan ketua biro Logistik Sdr Ahmad Zakuan telah mengadakan pertemuan dengan Menteri Pertanian Dan Asas Tani Dato Seri Noh Omar di kementerian Pertanian Dan Asas Tani di putrajaya ,

Tujuan pertemuan ialah untuk berbincang beberapa perkata yang berkenaan dengan keadilan, keselamatan kucing kucing terbiar , juga Pengerusi membawa cadangan untuk membina sebuah tempat kucing kucing terbiar yg di namakan zoo kucing dan ini telah mendapat perhatian khursus dari YB Menteri sendiri . YB Menteri sendiri menawarkan tanah di bukit cahaya. untuk membinanya. YB Menteri juga meminta hal ini dibincangkan segera .

Pihak PPKSKL amat berpuas hati dengan pertemuan yg begitu ramah mesra yang juga di hadiri YB Timbalan Menteri dan juga Dato KP . Pertemuan ini juga mendapat perhatian akhbar dan media yg mana telah pun keluar dalam berita tv 1 malam tadi.









Foto foto lain boleh di lihat di FB ppkskl.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.162745323812984.43544.100002325526282&type=1




If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Friday, September 16, 2011

Pusat Jagaan Kucing Omiey's






Malam tadi jamilkucing telah ke Booth Pusat Jagaan Kucing Di danau kota atas jemputan Lisa pengasas Pusat Jagaan Kucing untuk menolong beliau sama sama mempromosi pengambilan kucing kucing terbiar sebagai anak angkat . mula mula risau gak sebab dari petang hujan lebat. tapi dalam pukul 8-9 ditempat jamil dah berhenti. jamil hantar sms bertanyakan di danau kota bagaiman. balasan yg di terima renyai kecil. so pukul 9.40 jamil bertolak. ke danau kota.

Jamil membawa beberapa ekor kucing untuk di buat pamiran kerja amal. antaranya shakirentan, shakishop, shakiko, shakilu , shakitar , shakibi. dan JK berok jamil. sampai dis ana mereka telah menyediakan tempat parking skuter di bawah khemah. mula mula kucing kucing jamil gelabah juga. sebab tengok byk kucing dalam snagkar. Kucing jamil SHAKILU cabut alri dna menyorok bawah plantar papan yg tertutup. so kami biarkan dulu. jamil menyediakan kcuing kcuing di atas skuter orang mula berpusu pusu masuk. membuatkan tempat tersebut padan ( sorry Pusat Jagaan Kucing ) .

Di sini jamil ingin memohon ampaun dna maaf kepada seorang kakak yg memasukan wang ke dalam poket jamil. Tak sempat nak bertanya siapa? tak sempat nak mengenal. tapi jamil tahu dari FB.pasal dok kalang kabut dgn SHAKILU lari, Jk PULAK ASHIK NAK TERKAM ORANG. kakak tu pun sempat berbual kejap lepas tu hilang. dari gaya jamil dna Lisa tahu kaka ni mesti dari FB. terimakasih banyak banyak atas sumbangan untuk kucing jamil. amat amat menghargainya.

Bila semua dha ok jmail dna pembantu lisan kami sama sama cuba mengambil shakilu dgn memecahkan papan plantar.apabila pembantu lisa masuk bawah SHAKILU cabut lari ke arah jalan dna berlindung bawah sebuah van. apabila kami mengepong van itu SHAKILU terus masuk ke dalam injin van. nasib baik peniaga tuan punya van itu snaggup membuka tempat injin dapatlah jamil mengambil SHAKILU balik. wat hal betul shakilu ni.

Di Booth Pusat Jagaan Kucing tak henti henti orang masuk ,Jutaan terimakasih kepada mereka mereka yg mengambil kucing kucing untuk anak angkat terutamanya Aienn Nneia ( kalau taka silap namanya. mulanya beliau mahu mengambil seekor anak kucing. tapi jamil cakap kalau boleh janganlah pisahkan ibu dna anak. Alhamdullilah beliau bersetuju mengambil semua termasuk ibu. jamil doakan semoga beliau sekeluarga di berkati allah.

Sempat juga bawa JK jalan jalan tengok peniaga peniaga. terimakaish semau yg melayan kami. rupa rupanya daku di kenali di mana mana.ada bertanya , adatanya kucing ada yg nak bergambar. ada yg jemput masuk kedai. patutlah ada orang dengki dekat aku. ya Allah ampunlah dosa mereka. kepada Pusat jagaan kucing terimakaasih banyak banyak. demi kerja amal insyaallah kalau di panggil abg datang.



If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall


http://ppkskl.blogspot.com

Saturday, September 10, 2011

Kita buru Penginaya Haiwan.




If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Jangan Berlagak bagus. sangat.cermin diri.




BERILAH KEADILAN KEPADA SEMUA WAAEMAH MUSUH KITA PUN.Kalau ko orang islam. jgn ikut perangai kafir.


Jamilkucing memang di kenali ramai , jadi jamil tentu ada kawan dan ada musuh. ornag yang memusuhi jamil pasti menunggu masa untuk mengerjakan jamil. membusukan atau menhentam jamil betul tak. di rumah jamil ada dua bilik. kucing jamil di asingkan yang betul betul elok dan sihatd alams atu bilik. manakala yg baru jumpa. sakit, berkudis berkurap,.cacat di satu bilik lain. selagi mereka tidak elok sihat atau baik mereka tidak akan di pindahkan ke bilik lagi satu.


Ok katalah suatu hari jamil ke mana man luar negara ke. pastu katalah ada ornag nak tunjuk baik tanya dekat beberapa orang yb dia fikit kamcing dengan dia. atau orang yg dia tahu bencikan jamil. dia bertanya jamil ke luar negara so siapa jaga kucing kcuing dia. orang ini akan pura pura marah, risau, berlakon baik. kononya sayangkan kucing kucing tu. so dia pun ajak beberapa ornag. panggil reporter ke , panggil ornag dari SPCA yg memang jamil tahu tak sukan jamil. pergi ke rumah jamil dna pecah masuk. masuk masuk termasuklah bilik kucing kucing yg tengah sakit dan teruk. kemudian penncinta pencinta haiwan yg jujur dna ikhlas dengar mereka pun akan turun sama. dari cerita ulat ulat mula mula tadi pencinta haiwan ini pun percaya. dna marah.

So cubalah ko orang fikir dna cakap apa orang orang ini akan cakap. mereka pasti akan cakap jamil abused animals. jamil siksa kucing, jamil tak beri kucing makan, jamil menginaya kucing.betul tak akan hebok satu negara.semua akhbar akan keluar. tv akan keluar.ahli ahli politik murahan akan tonjolkan muka seolah olah mereka animals lover ( fuck them ) akan keluar kenyatan kenyatan dari pencari pencari publisiti murahan. spca akan buat kenyatan ,akan timbul berpuluh FB FB yg mencerca jamilkucing

Akan timbul FB,FB 100.00o mahu jamilkucing di penjarakan, 1.000.000 maju jamilkucing di hukum. jamil kucing di tohmah, di hina , di caci maku hamun, di cerca sesuka hati terutamanya mereka mereka yg sakit hati dgn jamil kucing , ornag ornag seperti linda jay, prince lastic , aida ris, johan meow, usop santurion, dollah senget atau perempuan perempaun melayu yg mengaku diri silam tapi tak tahu hukum islam. akan menghentam jamilkucing sehabis habisnya. bukan apsla kucing sebenarnya tetapi pasal pastikan jamilkucing di busukan.

Jamil kucing langsung tidak di beri peleuang untuk menerangkanya, langsung tidak di beri peluang untuk explain, langsung tidak di beri runag untuk memberi penerangan. di sumpah seranah, di caci maki, di hentam keromok. keadilan sudah tidak di endahkan langsung tidak di pedulikan. polis di panggil. jamil di baw ake balai polis. banyak yg ikut. jamil beri laporan kepada polis , jamil terangkan situasis ebenarnya. dan dengan kebijaksanaan polis yg tahu undang undnag dna keadilan mereka lepaskan jamil dan tidak menangkap jamil , maka ulat ulat yg ikut tadi tidak paus hati , on laptok, twitter, fab tulis mcm mcm. syarat mereka puas hati. kali ini bukan jamil sahaja di hentam dnegan polis pun mereka hentam.

Sedangkan polis tu tahu yg ada sebab sebab itu semua terjadi dan ada sebab musabah jamilkucing tidak layak di tahan. jamil kata begini sebab jamil tahu dan ikhlas dari hati jamil polis selagi tidak melibatkan ahli politik ,selagi tidak di suruh ahli politik kerajaan mereka akan jujur dan telus. tapi ulat ulat ni tak puas hati. mereka akan cari berbagai jalan untuk busukan nama jamilkucing.tetapi kena ingat ornag ornag seperti ini sambil mereka menyelam mereka akn minum sedikit air juga. oang oorang yg benar benar pencinta haiwan tadi buat la kerja. mencari siap sanggup ambil kucing jamil ini. mencari keluarga angkat. mereka jujur sebba mereka ingat betullah jamilkucing ianay kucing. tetapi ulat ulat tadi akan cari peluang. nak tolong tapi duit tiaada . itu perlu ini perlu. makan salah seekor ulat tu bagi idea. kita suruh masukan wang dalam satu akaun.

Orang orang yg benar benar sayangkan haiwan cintakan haiwan pasti akan memberi sumbangan . tetapi siapa yg berkuasa terhadap wang tersebut kita tidak tahu. berapa jumlah kita tidak tahu .orang yg pencinta haiwan yg datang membantu tadi mereka tidak ambil tahu pasal wang.yg mereka tahu nak menolong haiwan haiwan itu. kemudian timbullah beberapa persatuan ke. kumpulan ke yg pencinta kucing nak beri pandangan dan nasihat tetapi di tolak mentah mentah. tulisan tulisan mereka didelete. sebab apa? sebab mereka ini boleh memecahkan rahsia yg sebenarnya. cerita ini hanya rekaan tetapi is seperti apa yang berlaku baru baru ini..Tamatttttt.

MUKADIMAH CERITA. ...

1) Adakah kita memberi keadilan kepada tuan punya hotel kucing.
2) Adakah kita memberi peluang secukupnya kepada mereka berdua untuk menerangkanya.
3) Jamil sama sekali tidak percaya mereka berdua snaggup menginaya kucing.
4) Pada jamil mereka tidak menginaya haiwan menipu orang mungkin.
5) Benarkah ornag yg kononya membantu haiwan yg mana sebelum ini tidak di ketahui .
6) Benarkah kumpulan itu benar benar animals lover atau pilih bulu animals lover.
7) Kenapa mereka tiba tiba timbul sedangkan sebelum ini tidak kedengan pun kegiatan mereka.
8) kenapa ada kumpulan yg terbukti pencinta haiwan mahu sama sama membantu tidak di pedulikan.
9) Kenapa marah atau melenting apabila ada ornag menyindir mereka
10) Ikhlaskah mereka dalam hal yg melibatkan haiwan atau sekadar mencari nama.
11) Kalau ikhlas kenapa mereka tidak berdaftar dengan kerajaan.
12) Lepas kes ini selesai adakah mereka akan memburu penginaya haiwan lagi atau sekarang memuji kucing kucing import. atau sekarang menunjuk nunjuk kucing kucing mahal yg mereka ada. atau hanya menunggu peluang lain untuk mencari nama dan wang.atau boleh di katakan ANIMALS LOVER BERMUSIM!!!!!!!!


CERITA INI TIADA KENA MENGENA DENGAN SESIAP PUN HANYA REKAAN JAMIL SAHAJ. JGN ADA SESIAPA NAK TERASA ATAU TERSENTAP. TAPI KALAU DAH TERMAKAN CILI MEMANGLAH PEDASKAN.

BERILAH KEADILAN KEPADA SEMUA WAAEMAH MUSUH KITA PUN.Kalau ko orang islam. jgn ikut perangai kafir





If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Friday, September 9, 2011

Shakinsor pergi untuk selama lamanya. ( UPDATE )



Jamil dah mula rasa tak sedap hati. Shakinsor kucing jamil yang cacat.dah mula rapat dengan jamil ashik memanggil ashik nak tido sebelah jamil.ashik nak di belai. walaupun dulu sahkinsor tak suka .badan dah mula kurus. tapi makan minum berselerah. pengalaman jamil selalaunya apabila mereka mula rapat dengan jamil itu tandanya mereka sudah nak pergi. ini pengalaman jamil. selalu cam tu.mereka jadi rapat sangat walaupun dulu nak dukung pun susah. mereka rapat rapat , manja tak sampai seminggu mereka meninggalkan dunia ini. percaya atau tidak macam nak ucapkan terimaakksih.



Ya Allah harap janganlah. jamil sangat sayang dekat dia. tapi kalau dah di takdirkan jamil redha. insyaallah.



Shakinsor telah pergi sebelum sempatc erita ini di paparkan.so jamil update.

Malah terakhir shakinsor tidur dgn jamil.


Dua puluh minit sebelum pergi buat selama-lamanya. jamil bermain dgn dia hampir 1 jam di hadapan rumah.jamil keluar sekejap pergi beli barang.balik die telah pergi buat selamanya.



If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall


http://ppkskl.blogspot.com

Thursday, September 8, 2011

Sleeping JK Shaki







If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Wednesday, September 7, 2011

Munafik dan layak di gelar munafik


Jamil terjumpa salah seorang bekas rakan fb jamil meletakan foto ini. kemudian dia tulis esok kucing ini akan di suntik bagi mati kerana sudah 3-4 dia cuba mengubat tidak elok , kucing itu di hingapi kulat spora. dan jamil banyak terjumpa kucing seperti ini dan alhamdullilah semua jamil dapat sembuhkan dgn cara jamil.

Jamil merayu dna memohon kepada dia serahkan kucing itu kepada jamil. jangan suntik bagi mati nyawa itu satu sahaja dan sekali sahaja. nyawa sangat berharga. jamil sanggup ubatkan. jamil cakap kalau dah elok dia nak balik insyaallah jamil serahkan . puas jamil merayu. puas jamil memohon,

Tetapi dia tetap berkeras dan lebih sanggup mematikan kucing itu dari membenarkan orang lain mengubatinya. bukan jamil minta bayaran pun. ikhlas dari hati jamil. jamil sedih sungguh , tersangat sedih . dia melayu dia islam. apa hak kita mengambil nyawa waaemah apa pun alasanya. inilah yg jamil panggil melayu islam munafik. dna jamil terpaksa remove dia dari jadi kawan kerana orang yg tiada perasan tidak layak menjadi kawanku.
If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!" http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall http://ppkskl.blogspot.com

Monday, September 5, 2011

Owner sendiri yg patut di salahkan.


Saya tidak kata that 2 person or the owner that place animal abused. tetapi mereka boleh di kategorikan sebagai penipu itu sahaja bukan penyiksa haiwan. kerana mereka menipu baru haiwan itu tersiksa. yang menyiksa haiwan haiwan itu adalah owner sendiri.

Apalah salahnya belikan sebuah kandang bawa balik kampong ,ssuah sangat ke. awak animals lover tapi dont hop[e other people like you. throw in your mind money can make people love animals. jangan ingat you keluarkan wang orang lain akan menyayangi kucing seperti itu.

sama juga aku tak percaya apa sahaja nasihat dari jabatan haiwan. mereka kerja di jabatan haiwan bukan kerana minat tapi kerana gaji. they dont love animals like real animals lover. SO YANG MENGINAYA KUCING KUCING ITU ADALAH OWNER ITU SENDIRI terima kenyataan.

Tak perlu sesiapa pun menyalak atau pura pura menangis ketika bercakap kepada pemberita.stopped to be hipocrite or pretanding neathier pretander. yang menghantar kucing kucing itu untuk bording lah yg sepatutnya bertanggung jawab kerana meletakan kucing kucing mereka di tangan orang yg mereka sendiri tidak tahu animals lover or not!!!!!


If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Sunday, September 4, 2011

Thursday, September 1, 2011

Sleeping Cats

This is the way my cats sleeping when they in bukit bintang.some idiot people said they wear drugh , some people said i use magic. some people said i put someting to make them sleepi.hahaha human human sometime they are more stupid than animals. in my country malaysians drugh is not the thing you can buy or us it so easy. even to mention it olso people so scare.



If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

Suka mencari publisiti murahan


Sorry la kalau jamil terpaksa berkata walaupun pasti banyak yang tidak dapat menerima seperti sahabat jamil menerima sms ada orang tidak berpuas hati di atas artikel yg jamil buat, katanya jamil menghina. buat ornag yg mengelar dirinya kak ju ( harap bukan ju wahid )katanya beliau kecik hati terhadap tulisan jamil pasal katanya menghina adik atau sepeupu dia entah le. tak pernah jamil berniat hak hina sesiap pun jamil hanya beri pandangan dna luahan hati jamil sahaja. untuk pengetahuan semua kenapa saya menubuhkan ( Persatuan perlindungan kucing selangor kuala lumpur ppkskl ) dengan berbagai kesusahan yg terpaksa saya tempuhi , dengan janji manis orang yg tidak kunjung tiba. sebab saya amat amat menyayangi haiwan .more that everything.

Dan jamil amat benci benci dan menyampah dengan ornag yg berpura pura atau berlakon baik tak kira mencari populariti atau tidak. mengaku atau tidak dari pengalaman saya i know. bila saya menulis artikel saya tidak pandai untuk membuat separuh orang gembira . tetapi artikel saya selalunya untuk saya memberi pendapat dan meluahkan perasaan saya sebagai seorang pengerusi persatuan membela haiwan . kalau untuk menyatakan kebenaran pun salah dan di maki hamun saya rela terima . kutuk lah maki lah. hinalah. demi haiwan saya sanggup. dan saya telah buktikan. tapi bagaiman pula dgn ornag yg kata saya takbur, bongkak, cakap besar tu.sindir kata blog saya menyalak je lebih. apa bukti yg anda ada.

Kamu bercakap tentang undang undang tentang polis saya nak bertanya selama ini bolehkah undang undang malaysia memberi keadilan terhadap haiwan. saya bukan mahu melawan undang undang malaysia tetapi saya ingin tahu.anjing di pukul dgn kejam hukumannya denda rm 200 . kucing disepak di bunuh oleh tomboy dendanya rm 400. kucing di jemur di tengah panas dendanya rm 150/ .ini yang saya lawan dna tentang dari dahulu. tetapi kamu yg baru nak mengamok emosi terhadap tulisan saya . jangan marah kalau tulisan saya kasar sebab saya di ajar dari kecil jgn berpura pura atau berbohong. nyatakan kebenaran waaemah pahit.

Apa yang berlaku di petknote pada saya sama dgn apa yang berlaku di bukit antarabangsa. di antara bangsa kediaman orang kaya kaya sekali terjadi malapetaka semua berpusu pusu membantu , menolong , mencari publisiti, populariti. sedangkan itu kawasan orang kaya.mereka ada cara untuk menyelesaikan diri mereka. they have lawyers. they have money, tak perlu kita sibuk sibuk nak kutip wang,kutip duit kutip sumbangan. tak perlu kita menyalak. heboh san heboh sini. kenapa kes kampong berembang tiada siapa peduli. tiada kutipan wang , tiada heboh sana heboh sini jawapanya senang sahaja kampong berembang itu setinggan. pergi mamposlah.

Kes di petknote begitu juga. ia sama dgn bukit antarabangsa. ( saya tidak hina atau marah cat owner ,saya tahu bagaimana mereka sayangkan kucing mereka ) tetapi saya marah tukang sibuk ni. tukang cari publisiti ni. kebanyakan walau tak
semua owner yg hantar kucing tu berwang. mereka boleh ambil lawyer saman. mereka boleh hantar kucing mereka pergi berubat , saya tidak pernah anti ornag yg bela kucing waaemah kucing import seklipun.kenapa tukang cari publisiti murahan banyak sangat. kenapa tukang cari publisiti murahan banyak sangat . saya jamilkucing membantu kucing kucing terbiar dah 12 tahun why dont you all care , kenapa tidak adakan acara mencari sumbangan. membiarkan saya melakukanya seorang diri. kalau betul kamu semua animals lover , kenapa tak cipta bank akaun utnuk menolong jamilkucing. kenapa tak sebarkan di internet jamil memerlukan sangkar sangkar baru sebab sangkar lama telah rosak.

kemudian timbul ahli ahli politik baik kerajaan baik pembangkang , kononya mereka pencinta haiwan penyelamat haiwna. cintakan haiwan busslhitt , sorry jamil tak pandai belakon.

1 ) DS Anwar ibrahim banyak kali jamil memohon pertolonagn memohon sumbangan memohon batuan tapi sampai sekarang jangan kata bantuan atau sumbangan jawapan dan balasan pun tiada. jamil cakap inis ebab anwar ibrahim talk about on twitter.

2 ) Nurul izzah .jamil pohon pertolongan dia untuk beri sokongan jamil nak ambil tapak bazaar ramadhan bukit bintang, jamil cakap demi haiwan haiwan terbiiar boleh gak dapat duit untuk kucing kcuing jamil. bukan nak tolong balasan pun tiada. jamil cakap pasal dia turun hari itu. dan siap beri press statments lagi.

3 ) DS Najib tun razak keluarkan statments apsla hal ini. come on la dato seri. you are prime minister . tak payah lah cari populariti murahan. bagaimana permohonan saya untuk mendapat sokongan dna sumbangan bagi kucing kucing terbiar apa jawapan DS sila ke link ini http://jamilthecatman.blogspot.com/2011/06/kepada-mereka-mereka-yang-selalu.html

4 ) Elizabate Wong kononya turun nak tunjuk muak. kononya sayangkan haiwan la tu. come on la Eli stop being pretanding and hipocrite ok. macaman permohonan saya untuk dapatkan tanah bagi membina tempat kucing kucing terbiar . apa jadi? dalam perjumpaan bukan main. mb suka tapi kenapa awak tolak. awak kata ( people won pay money to enter that place ) so you talking about money la. no helping animals. then cut the bullshit saying taht you are animals lover.

5 ) Latifah koyak. yang ini tak payah le memang suka cari publisiti murahan. dan mengejar jawatan je.

Kemudian sibuk yg bukan beragama islam masuk suruh ornag spay atau neuter kucing.atau kasikan kucing. sehingga banyak melayu yg kononya mengaku islam tetapi bodoh pasla islam ikut. dalam islam HARAM MENGKASIKAN KUCING tak takut ke hukuman Allah. i dont want to drag religion thing inside this .but my advise do play with religion law with me. you all none muslim want to do just do. dont ask muslim people which bodoh in islam to do. who give you all power to do that. suruh ornag sain petition 1-4 ok tau tau no 5 keluar minta undnag undang suruh kasikan kucing, sorok petition tu sain dulu baru nampak. what is this ? kerana you orang we muslim kena jawab dalam kubur nanti

I am not emosional tapi i dah fed up dengan pretanding and pretander. dont double standard. love all cats. all animals don pilih pilih. dont just creat FB saying help kucing terbiar tetapi hanya setakat just type on fb that it. ada orang yg sanggup berkorban segalanya melakukanya kenapa you all tak bantu. last timE i do it alone. mungkin you all takut i gunakan duit tu walaupun i memang layak gunakan . so now i do under assosiation kenapa tak bantu. why in bukit bintang more chinese people who support me other than malay who support me or help me. where are my fellow malay people. where? walaupun mungkin merka tak suka jamil terpaksa sebut nak cari macam Ir Hj Bob,Sharul Nizam Abd Rahim ,Ayen & Koko ,Hall Liam dan 2-3 hamba Allah nak cari orang yg jujur macam mereka ni makan bertahun baru jumpa. tapi bila jamil beri pendapat dan pandangan ada yg tak puas hati. just want to tell this people i dont care. i dah fed up with this kind of hipocrite people . stoped pretanding help animals hornestly from your heart. buat lah secara jujur.jangan pilih bulu. malu dekat bangsa lain yg tak memilih bulu. atau jenis.

Jamil bin ismail ( jamilkucing )

Berhentilah berlakon baik atau tunjuk bagus...



Tiba tiba negara di kejutkan dengan kisah kucing yang di hatar untuk Boarding tetapi di biarkan , maka meracaulah ornag-orang yg menghantar kucing kucing mahal mereka. kcuing kucing import mereka. tiba tiba timbul beratus beribu menyalak menyalak tentang ketidakadilan. tentang inaya kucing,tentang penderaan, tentang tidak puashati tentang animals abused dll. beratus beribu tiba tiba timbul sebagai aniamls lover. dan yang hairannya mostly off them are melayu. hairan hairan !!!

Betul ke mereka ini real animals lover atau orang yg menghantar kucing import atau kucing mahal mereka tapi tak terjaga atau orang yg hanya mahu mencari populariti ,atau ornag yg suka tunjuk baik. where this people came from. atau hanya menyalak sebab tak payah keluarkan wang atau tak payah keluarkan duit. tapi cuba kata kalau nak beri pendapat nak mengutuk kena keluarkan wang are this people will hsout like that.

Yang menghairakan jamil berbelas tahun buat kerja amal nak cari orang melayu yg betul betul ikhlas sayangkan haiwan dan sanggup keluarkan wang untuk membantu haiwan dari kalangan ornag melayu amatlah susah. nak cari orang yg benar benar ikhlas ( bukan nak membodek ) mcm en Sharul Nizam Ab Rahim .Ir haji bob , Hall Liam , kak shu , dan beberapa yg lain amatlah susah. bertahun tahun baru jumpa satu dau orang. jadi mana datang mereka mereka ini.

Tiba tiba muncul elizibate wong , tiba tiba muncul nurul izzah, tiba tiba muncul latifah koyak. aik who are this people. are they animals lover real animals lover or just try to get ceeep popularity. tanya elizibate wong apa jadi dengan permohonan jamil kucing untuk mendapatkan tanah bagi membina tempat kucing kucing terbiar , apa jadi ? she only care about money no animals. she said to MB that no one will pay to enter that kind of place. What ahppen to tah permohonan . apa jadi kenapa tuduh jamilkucing yg ikhals membantu haiwan secara sendiri memberi dadah pada kucing. apa bukti. murah sangat kah dadah.

Tanya Mb selangor bagaimana permohonan jamilkucing untuk mendapat sumbangan sebanyak rm 100 ribu untuk membina tempat kucing kucing terbiar berapa Mb beri ? nak tahu! hanya rm 1000/ apa boleh di buat dgn seribu. tanya nurul izzah tentang sms dari jamil memohon untuk mendapatkan sokongan bagi memohon tapak bazaar ramadhan di bukit bintang .dapat juga rezeki untuk kucing kucing dan persatuan jamil. tanya beliau ada beliau buat apa apa. tanya latifah koyak where she is before when we aniamls lovver need support. where ?

Tanya mereka mereka ini yg kononya animals lover. berbulan jamilkucing buat advertisment di meraka fb, blogs, forum memohon sumbangan bagi menukar 25 kandang kucing lama tetapi hanya beberapa orang yg jamilkucing kenal je yg datang bantu. di mana mereka. want to tell me they dont know. off couse they dont know. they didnt care about stray cats. that the fact. they didnt enter fb about stray cats. they only enter fb about imported cats. where are they when person like jamilkucing need help and support. where? sampai sekarang baru 12 kandnag sahaja yg berjaya di tukar.

Tanya koperat koperat melayu yg banyak aku hantar maklumat diri, apa yg aku buat, apa yang aku nak buat. sebaiks ahaj persatuan aku di luluskan ROS. apa jadi. tentang permohonan sokongan dna sumbangan itu semua. dah berbulan diam sahaja , 25 koperat melayu 1 koperat cina. yg aku dapat hanya dari koperat cina. tapi mana koperat melayu.

Jadi pesanan jamilkucing manusia biasa ini tak payahlah menyalak bagaikan anjing untuk tunjukan yg kita kerja tetapi di hati tiada langsung , awak semua maki hamun 2 orang dari syarikat pecknote itu .adakah awak terbukti lebih baik dari mereka. atau hanya setakat suka menunjuk nunjuk baik dna mencari populariti murahan. adakah kalau semua kucing itu stray cats adakah kamu semua akan menyalak juga. adakah elizibate wong akan turun,adakah latifah koyak akan turun,adakah yb nurul akan turun.

Jamilkucing tahu dgn tulisan ini akan ada yg menyalak. mengutuk, memaki hamun, menghina ,mencaci jamilkucing keran memebri pendapat yg bertentangan dgn mereka. tetapi aku jamilkucing tak ambil kisah. dari dahulu lagi aku di hina , di kutuk , di caci , di tuduh macam macam sampai beberapa kali jabatan haiwan menyerbu rumah lama aku.tetapi terbukti tidak benar. sampai aku hampir nak berparang dgn orang jabatan haiwan kerana dah naik fed up. apa orang tak tuduh aku beri dadah , jampi, animals abused , inaya binatang, mengunakan binatang untuk wnag. tetapi aku tetap di sini membuat kerja amal aku. tapi mana yg suka menuduh tu.mana mereka. apa kejayaan mereka. dan dan dan yg banyak menuduh dan menfithnah itu bukan cina bukan india tetapi orang kita MELAYU.

Cukuplah , sudahlah berhentilah tunjuk bagus berhentilah tunjuk baik. berhenti menjadi pretanding and pretander. aku tahu ko orang tidak akan dapat menerima kata kata aku ini. so be it. i dont care. aku tak takut sesiap pun waaemah PM sendiri. yang aku takut hanya Allah dan doa doa kucing kucing terbiar yg aku selamatkan. berhentolah bercakap sebaliknya buat kerja. setakat menaip dalam internet cant help animals. jgn kerana kamu bela seekor kucing sudah membuktikan yg kamu animals lover. oklah cukuplah apa yg aku taip. kalau ikhlas fikirlah sendiri.


If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com