Sunday, July 28, 2013

Selamatkan Kucing Dari Pulau Pinang


 Terimakasih kepada Fatirah Daemi dari pulau pinang kerana sanggup turun ke kuala lumpur bersama Bonda dan kawan ( Sdr Maulud )demi hanya untuk menghantar seekor kucing yg kepalanya telah berlubang dan berulat . menurut beliau. kucing ini datnag meminta makanan. dan keadaanya begitu teruk sehingga tidak sanggup di tengok.

Beliau telah post di wall beliau. dan jamil meminta di hantar kepada Jamil jika tiada siapa ygs anggup membantu atau menolong , alhamdullilah beliau sanggup turun dan balik demi seekor kucing. semoga beliau di berkati Allah.

Esok jamil akan abw ake veterinar untuk rawatan .kemungkinan akan di operate. di jahit atau apa sahaj yg mungkin Dr tahu apa ygs epatutnya di lakukan. tetapi sementara menunggu esok jamil telah melakukan pembersihat dan mengeluarkan ulat ulat. semua ulat yg di buang ialah 65 ekor.

Mula mula jamil mandikan dengan dettol dan syampoo . serta cuci dalam lubang ulat itu dnegan dettol pekat. kemudian basuh dgn air suam. setelah di keringkan. jamils apu dettol pekat dengan cutton bud keseluruhan dalam lubang dna tunggu 1-2 minit.kemudian akan di lihat ulat ulat akan keluar dengan sendiri.

Kemudian apabila semua ulat telah tiada jamil sapukan BETADIN ke dalam keseluruhan lubang. setelah siap baru di sapukan iodin biru seupaya kering. dalam dok dok buat tu sempat juga dia batai jari jamil. tak pa lah mungkin sakit agaknya.

SO KEPADA SESIAPA YG SUDI MEMBANTU UNTUK PEMBELANJAAN PERUBATAN BOLEHLAH MEMASUKAN KE AKAUN JAMIL ATAU PAYPAL. DI .......

MAY BANK BERHAD;
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)


Paypal Account ( Jamilismail54@yahoo.co.uk )














DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
 JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Thursday, July 25, 2013

Donation From Almaz Ali



 Terima sumbangan dua buah sangkat dan 2 guni makanan kucing dari rakan Fb Almaz Ali .
DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
 MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
 JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Sunday, July 14, 2013

Rezeki Allah Dari Bangsa Kafir




Allah beri kita rezeki dari berbagai cara. percayalah kadang kadang kita sendiri tidak memikirkanya........
 
Semalam selepas 3 hari puasa tugas jamil tentang bazaar ramadhan alhamdullilah semuanya selesai. segala sewa , telah di kutip. hasil dari penjualan khemah khemah. bukan jamil punya ya. ia kepunyaan seorang taukeh cina tuan punya bangunan di situ. beliaua dalah tokoh koperat tetapi low profile. kebanyakan perniagaan di bukit bintang adalah kepunyaan beliau ,

So tugas jamil ialah mencari penyewa tapak bazaar ramadhan sebanyak 16 tapak. setiap tapak disewa rm 1500 . dan perjanjian kami ialah helf / helf . dari hasil kutipan . setelah di tolak, duit beli canopy , upah pasang wire elektrik , bayar penjaga malam , dna tukang cuci. barulah semua bagi di bahagi dua.

So jamil telah membuat clear and transperancy account. dan semalam jamil bawa kepada beliau. untuk diperiksa dan untuk di semak , serta menyerahkan bahagian beliau . beliau memeriksa akaun alhamdullilah semua ok. beliau mengira bahagian beliau iaitu 12500. sebaik selesai mengira. beliau bertanya apa yg perlu beliau sain. jamil suruh beliau tandatangan penyata akaun tanda bersetuju.

Sebaik sahaja beliau tandatangan beliau menolak wang bahagian beliau kepada jamil sambil berkata THIS IS FOR YOU HORNESTLY AND CHARITY.saya buat bukan untuk wang. wangs aya sudah banyak. rezeki saya bukan dari sini sahaja. tapi saya seronok dapat tolong orang mcm you. Jamil terkejut sungguh. sampai tergamam. maknanya beliau tak ambil satu sen pun. itulah dia. walaupun beliau cina. kafir tetapi buka lah mata lihat lah sendiri.Sedangkan persatuan yg membuka tapak bazaar ramadhan Dari parti UMNO langsung tidak mahu memberi jamil walau satu pun tapak. malah dari 4-5 tahun dahulu 6 tapak kepunyaan jamil mereka rampas.( BUKAN NAK CAKAP PASAL POLITIK TAPI INI KENYATAAN )

Alhamdullilah ini rezeki rezeki anak anak bulu ciptaan Allah yg jamil jaga. Terimakasih Ya Allah. terimakasih




DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
 JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Saturday, July 13, 2013

Rescue abandoned cats form Jelatek




Terima sms dan PVT di Facebook dari rakan Fb beritahu ada orang buang ibu dna anak kucing di bawah bangunan tempat beliau tinggal. tetapi disebabkan tersangat sibuk lewat malam baru dapat ambil , SEMENJAM BAZAAR RAMADHAN DI BUKA MEMANG JAMIL SIBUK SANGAT.BERKEJAR KE SANA KEJAR KE SINI. Tapi alhamdullilah hari ini everything sattle.

Balikd ari bukit bintang lepas berbuka di sana. mandi solat maghrib dan ishak, lepas tu ke masjid solat tarawih , balik . makan sedikit apa yg di bawa balik. keluar pula ke bukit bintang pasal ada peniaga jamil meniaga sampai malam. sebab itu khemah jamil ada sediakan bekalan elektrik.kemudian makan di sebuah warong di jalan alor.





Sdr Azrol Ortega call dan jamil suruh beliau ke tempat jamil makan. lepas tu jamil ajak beliau ikut sama sama menyelamatkan anak anak kucing dan ibunya. kerana berdekatan dengan rumah beliau.sampai alhamdullilah rakan Fb jamil telah letakan dalam kotak dan sorokan bawah tangga , ibunya pula duduk atas kerusi. ambil amsukand alam box dan abwa balik.

Bersihkan , beri ubat cacing , antibiotic dan multivitamin dan letakan dalam kandnag yg telah di sediakan dry dan wet food. semoga mereka sihat dan panjang umur insyaallah.







DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 


MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
 JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Monday, July 8, 2013

Rescue 10 Kitten and mother


SELAMATKAN ANAK ANAK KUCING 10 EKOR..

Selalunya kalau ada orang pos foto anak anak kucing di buang , kucing sakit , kucing cedera. kemudian suruh orange selamatkan jamil tak ambil peduli. because I hate this people. pada jamilkucing why don’t you rescue and save them, bersihkan bagi lawa kemudian Tanya siapa naka adopt. no need to give any bullshit excuse.


Tapi dalam pukul 1.30 pagi ternampak Salwa Amir pos to page ( KAKIBOHONG @ kakimotong ) tentang 10 ekor anak kucing. entah lah susah nak cakap macam ada suara kata apda ahti jamil PERGI AMBIL , PERGI AMBIL. jamil call no yg di letakan tapi tiada ajwapan.mungkin dah tido , dalam pukul 1.30 pagi pulak tu. so buka GOOGLE EARTH cari di mana.  jamil terus bangun dari kerusi. pakai baju. ambil wallet dan handphone. nak keluar tu saja try call Azrol Ortega kot kot dia tak kerja. tapi beliau sedang bertugas. so jamil pergilah sorang sorang .


 Sampai dis ana cari pejabat pos tak jumpa. ternampak anggota polis lalu.tahan dan Tanya. mereka beri direction. . sampai je nampak kotak tapi kosong. sebaik tongkat skuter berderau darah tengok 2 ekor kepala sudah kena lenyek. angkat letak atas skuter . pangil anak anak . mula mula 2 ekor keluar dari lobang longkang . lepas tu 2 dari bawah pokok, kemudian satu datang dari seberang jalan tergedek gedek, panggil lagi. keluar pula ibunya dari bawah pokok. ambil smeua letakand alam box skuter.

 Cari lagi sambil memanggil. dekat setengah jam disana. dah puashati tiada lagi. bersiap nak balik. naik skuter start engine. baru nak jalan keluar seekor lagi dari lobang longkang lain tergedek gedek. nasib baik. dapatlah selamatkan 8 ekor termasuk 2 ekor mati dan ibunya. bawa balik masukan dalam carriear dahulu.sementara sediakan kandang. kemudian mandikan dgn tuala lembab.cuci muka dgn tisu lembab. cuci telinga dan letakan dalam kandang.





Letak je wet food berebut rebut makan , punyalah lapar. alhamdullilah selamat semuanya.semoga Allah panjangkan usia mereka. kepada yg berminat nak membantu bolehlah hantar wet food kepada jamil atau hubungi jamil I will come and pick up. kepada yg jauh dan nak menyumbang wang bolehlah mengunakan 3 cara ini.







MAY BANK BERHAD;
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Paypal Account ( Jamilismail54@yahoo.co.uk )


Tuesday, July 2, 2013

Starting To Know NGAT and Rescue Him










DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
 MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2