Monday, July 8, 2013

Rescue 10 Kitten and mother


SELAMATKAN ANAK ANAK KUCING 10 EKOR..

Selalunya kalau ada orang pos foto anak anak kucing di buang , kucing sakit , kucing cedera. kemudian suruh orange selamatkan jamil tak ambil peduli. because I hate this people. pada jamilkucing why don’t you rescue and save them, bersihkan bagi lawa kemudian Tanya siapa naka adopt. no need to give any bullshit excuse.


Tapi dalam pukul 1.30 pagi ternampak Salwa Amir pos to page ( KAKIBOHONG @ kakimotong ) tentang 10 ekor anak kucing. entah lah susah nak cakap macam ada suara kata apda ahti jamil PERGI AMBIL , PERGI AMBIL. jamil call no yg di letakan tapi tiada ajwapan.mungkin dah tido , dalam pukul 1.30 pagi pulak tu. so buka GOOGLE EARTH cari di mana.  jamil terus bangun dari kerusi. pakai baju. ambil wallet dan handphone. nak keluar tu saja try call Azrol Ortega kot kot dia tak kerja. tapi beliau sedang bertugas. so jamil pergilah sorang sorang .


 Sampai dis ana cari pejabat pos tak jumpa. ternampak anggota polis lalu.tahan dan Tanya. mereka beri direction. . sampai je nampak kotak tapi kosong. sebaik tongkat skuter berderau darah tengok 2 ekor kepala sudah kena lenyek. angkat letak atas skuter . pangil anak anak . mula mula 2 ekor keluar dari lobang longkang . lepas tu 2 dari bawah pokok, kemudian satu datang dari seberang jalan tergedek gedek, panggil lagi. keluar pula ibunya dari bawah pokok. ambil smeua letakand alam box skuter.

 Cari lagi sambil memanggil. dekat setengah jam disana. dah puashati tiada lagi. bersiap nak balik. naik skuter start engine. baru nak jalan keluar seekor lagi dari lobang longkang lain tergedek gedek. nasib baik. dapatlah selamatkan 8 ekor termasuk 2 ekor mati dan ibunya. bawa balik masukan dalam carriear dahulu.sementara sediakan kandang. kemudian mandikan dgn tuala lembab.cuci muka dgn tisu lembab. cuci telinga dan letakan dalam kandang.





Letak je wet food berebut rebut makan , punyalah lapar. alhamdullilah selamat semuanya.semoga Allah panjangkan usia mereka. kepada yg berminat nak membantu bolehlah hantar wet food kepada jamil atau hubungi jamil I will come and pick up. kepada yg jauh dan nak menyumbang wang bolehlah mengunakan 3 cara ini.







MAY BANK BERHAD;
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Paypal Account ( Jamilismail54@yahoo.co.uk )


No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.