Sunday, June 28, 2009

Sahkila 9 years old.





Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

Monkey who think she is are cats

One week i lost babykey ,that mean she didnt come to bukit bintang for week. one week i think never enought sleep, starving, eat spoil food, ,the day after i found her back i bring to bukit bintang, she sleep only maby tired.









Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

Orang melayu penyayang kucing ( ye la tuuuu )



Kira-kira selang 4 buah rumah dari rumah jamil ,ada rumah orang melayu,yang mempunyai 2 ekor kucing yg di letakan dalam 2 buah kandang. selalu gak bila jamil lalu jamil jeling tengok, setiap kali tengok pasti dengar kucing itu mengeow berbunyi, suatu hari jamil jalan-jalans ekitar tempat jamil tinggal. jamil jengok tengok kucing itu,

Masyaalah punya kesihat. makanan tak di beri, tempat air sampai berlumut hijau, kertas surat kabar dalam kandang tinggi satu inci, maknanya tuan punya kucing itu hanya masukan kertas suratkabar tanpa membuang najis dan surat kabar lama, salahs eekor kucing itu adalah kucing persian, tetapi belakangnya habis berkudis,mula jamil tanya tuan punya kucing itu, kenapa tak ubat, dan kenapa tak cuci kandang,die jawab sibuk sikit,nanti dia buat dan bawa ke klinik,

Jamil beri dia seminggu dan jamil setiap hari melihatnya, cukup seminggu jamil jumpa dia dan jamil mahu mengambil kucing itu, dan memberi kata dua, kalau tak beri jamil akan buat report polis dan adukan kepada jabatan haiwan, memang jamil betul betul marah sangat.mula memang belagak sombong sikit,tapi bila sebut nak report tau takut. inilah yg selalu jamil cakap orang melayu.nak yg cantik je, tapi bila dah buruk di biarkan macam sampah.

Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

Friday, June 26, 2009

Shakinak ( anak ) replace babykey for while.

When babykey lost for week. i bring shakinak ( anak ) to bukit bintang as replacement. and olso try ti train her, and for week follow me she getting batter. so start now on,i will bring both of them to bukit bintang. as well.










Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

I found back babykey. after one week.

Today someone call me saying that he have my monkey ( babykey ) he said someone selling to him, i dont want to think or care about that, as long i can get back my babykey is enought, after arrange to meet.i go to that guy place at bandar tun razak to pick babykey. he said he pay that guy rm 70/ so he want me to return back rm 70 is enought. i dont mind, i givce him rm 100/ as what i promise who find babykey i will give them some token. now babykey already home, my heart come back to happy. than god.

Tadi dalam pukul 9.30 malam ada orang telefon jamil, tetapi waktu itu jamil tengah bawa skuter dalam pejalanan ke bukit bintang untuk jogging, orang itu tinggalkan masage supaya jamil call balik, apabila pulang ke rumah jamil tengok masage dan terus call die.yang menjawab tu cakap die tengok kertas yang jamil tampalkan dan berkata berok jamil ada bersamanya. jamil yang memang merindui babykey tidak dapat menahan sebak. air mata jamil terus turun tanpa berhenti. jamil terus buat perjanjian untuk mengambil babykey. terkejut gak jamil bila die kata dia di bandar tun razak .jauhnya babykey pergi.



Die cerita ada seorang bawa beruk itu baik motor, die tengtok. orang itu tanya berminat ke, die sanggup jual rm 100/ tapi orang yg call jamil ini cakap kalau rm 70 die sanggup. orang itu pun jualkan kepada die. tapi bila die terjumpa kertas yang jamil tampalkan ,dia kata dia tak sampai hati. ( UPDATE selepas berjumpa dengan orang yg sebenarnya jumpa babykey ,rupa-rupa semuanya cerita yg di ceritakan kepada jamil oleh orang yg call adalah sandiwara ,hanya nak wang,tapi jamil bukan jenis yg ambil kesempatan atas kesusahan orang, jamil beri rm 100 bukan rm 70 yang dia pinta. ) kami berjumpa di tempat simpan kuda DBKL . kemudian jamil mengikut beliau ke flat tempat beliau tinggal. terkejut gak jamil bila sampai punya ramai orang,dah macam film star le lak. rupa-rupanya mereka dah tahu siapa punya kucing bila jamil cakap dalam telefon tadi. sorang-sorang lak pakat nak bersalam,




Jamil dah le kerinduan dekat babyket. percaya atau tidak dari rumah sampai ke bandar tun razak jamil menangis syukur,tak henti-henti ucapkan terimakasih ke hadrat allah subhanahuwataala, semua ini berkat juamil setiap malams embahyang solah hajat memohon di kembalikan, jamil juga bernazar akan sedekah 10 naskah al quran ke masjid jika babykey pulang. insyaalah hari rabu ni jamil akan solat magrib di masjid dan menyampaikan hajat jamil. syukur alhamdullilah. dan terimakasih jamil ucapkan kepada sesaiap yang mendoakan bersama.




Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Monday, June 22, 2009

Family from german

This is second time they come and visite me. They are from Germans but the husband who are working here in malaysia every week will come and visite me. and off couse not only just visite. people who are real animals lover they will know what to do. not just talk or smile. and yes as what i always see they are animals lover.the way they touch or pet the cats i knows, sunday the day before went back to german they stoped by to see me again. and the wife tell me she miss her cats in german. i think now they are in german. and sure with the cats already. my god bless them. .

Just want to add. when i small i always see the movie ( combat ) and we can see how american make propaganda that german army /people are bad people. but my experiance in bukit bintang sure to me difference. juergen and ketja who always support me from german, and this family olso from german. and they few more people i meet are german. worlds-worlds .....









Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

Shakilim

The king or the leaders to all my cats ,that is shakilim,10 yeras old.





Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

Sunday, June 21, 2009

Someone take my monkey

Babykey di curi orang..

Hari khamis lepas balik dari bukit bintang seperti biasa jamil akan biarkan berok jamil ( babykey ) bermain-main di luar rumah .sebab dia jinak dan tidak akan ke mana-mana, sementara jamil memasukan kucing-kucing ke dalam bilik. dan mengemas rumah, setelah siap jamil keluar tengok tengok berok jamil babykey telah tiada. babykey tidak akan sesekali pergi ke mana-mana. kalau die keluar pun memang dia tahu balik. sebab pernah jamil marah dia 500 meter dari rumah dia lari balik terus ke rumah. ini beerti memang dia tahu balik ke rumah sebab jamil setiap hari jamil bawa berok berok jamil berjalan-jalan. babykey jamil bawa ke bukit bintang setiap hari. tolonglah jamil merayu sesiapa yg masuk blog ini , dan tinggal di kawasan sekitar tempat jamil tinggal,atau tahu siapa yang mengambil,atau tahu di mana anak berok ini tolonglah bantu jamil. jamil beri hadiah saguhati kepada sesiapa yang boleh membuat jamil dapat semula bebaykey . tadi jamil telah ke balai polis membuat report sebab jamil syak ( babykey ) telah di curi orang.





Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

Friday, June 19, 2009

Shakibang pass away....

Today is sad day for me, one of my longers cat pass away. ( shakibang ) already pass away last night , when i found shakibang she already 4 years old. and she stay with me almost 5 years. that means her age now already 9 years old. shes already old. and i seldom bring her to bukit bintang anymore. i will miss shakibang.









Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing

Sunday, June 14, 2009

Shakinsor




Si cacat tangan shakinsor. shakinsor yang bila berjalan hanya boleh mengelonsor sahaja.


Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank jamilkucing