Friday, June 26, 2009

I found back babykey. after one week.

Today someone call me saying that he have my monkey ( babykey ) he said someone selling to him, i dont want to think or care about that, as long i can get back my babykey is enought, after arrange to meet.i go to that guy place at bandar tun razak to pick babykey. he said he pay that guy rm 70/ so he want me to return back rm 70 is enought. i dont mind, i givce him rm 100/ as what i promise who find babykey i will give them some token. now babykey already home, my heart come back to happy. than god.

Tadi dalam pukul 9.30 malam ada orang telefon jamil, tetapi waktu itu jamil tengah bawa skuter dalam pejalanan ke bukit bintang untuk jogging, orang itu tinggalkan masage supaya jamil call balik, apabila pulang ke rumah jamil tengok masage dan terus call die.yang menjawab tu cakap die tengok kertas yang jamil tampalkan dan berkata berok jamil ada bersamanya. jamil yang memang merindui babykey tidak dapat menahan sebak. air mata jamil terus turun tanpa berhenti. jamil terus buat perjanjian untuk mengambil babykey. terkejut gak jamil bila die kata dia di bandar tun razak .jauhnya babykey pergi.



Die cerita ada seorang bawa beruk itu baik motor, die tengtok. orang itu tanya berminat ke, die sanggup jual rm 100/ tapi orang yg call jamil ini cakap kalau rm 70 die sanggup. orang itu pun jualkan kepada die. tapi bila die terjumpa kertas yang jamil tampalkan ,dia kata dia tak sampai hati. ( UPDATE selepas berjumpa dengan orang yg sebenarnya jumpa babykey ,rupa-rupa semuanya cerita yg di ceritakan kepada jamil oleh orang yg call adalah sandiwara ,hanya nak wang,tapi jamil bukan jenis yg ambil kesempatan atas kesusahan orang, jamil beri rm 100 bukan rm 70 yang dia pinta. ) kami berjumpa di tempat simpan kuda DBKL . kemudian jamil mengikut beliau ke flat tempat beliau tinggal. terkejut gak jamil bila sampai punya ramai orang,dah macam film star le lak. rupa-rupanya mereka dah tahu siapa punya kucing bila jamil cakap dalam telefon tadi. sorang-sorang lak pakat nak bersalam,




Jamil dah le kerinduan dekat babyket. percaya atau tidak dari rumah sampai ke bandar tun razak jamil menangis syukur,tak henti-henti ucapkan terimakasih ke hadrat allah subhanahuwataala, semua ini berkat juamil setiap malams embahyang solah hajat memohon di kembalikan, jamil juga bernazar akan sedekah 10 naskah al quran ke masjid jika babykey pulang. insyaalah hari rabu ni jamil akan solat magrib di masjid dan menyampaikan hajat jamil. syukur alhamdullilah. dan terimakasih jamil ucapkan kepada sesaiap yang mendoakan bersama.




Help me with money not with words.buy thing using money not words. thank
jamilkucing

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.