Monday, August 27, 2012

Kucing yg terlupa dirinya buta hehehe




MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2


Tuesday, August 21, 2012

Esc Kad Penjimat Bill Elektrik

Berniaga demi Haiwan haiwan terbiar..

ESC Card buatan German amat berkesan. telah terbukti. dan maklumbalas positif dari pembeli pembeli saya.
Photobucket

Kata kata dari salah seorang pembeli saya......

Hamzah Fansuri
Kad penjimat electrik.sehingga 30%.gua dah try anda bila lagi.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=497820776911275&set=a.336131783080176.104461.100000500709617&type=3

Kata kata dari seorang pembeli saya juga.....


Bagaimana menguji kebenaranya.....

Bagaimana cara memasangnya. ........


Bukti bukti Nyata
Photobucket
Photobucket


Bayarngkan kalau syarikat seperti TAKASHIMA , MAIDIN , MPKJ , MASJID , WONDERLAND THAILAND DISCO , MEADOW WOOD, C-MART HYPERMARKET, COAWAY KUCHAI LAMA, MARRYBROWN CHICKEN, DAN SENG YIP HOLDING . Mereka mengunakanya. mereka syarikat besar bukan mudah untuk menyakinkan mereka. anda fikirkanlah sendiri.semua bukti sila ke sini

http://www.nethybrid.biz/web/new/product_esc.htm

Membeli dan menyumbang kepada jamil anda akan mendapat potongan rm 50% iaitu rm 300 / sahaja. sekeping elok untuk mereka yg bill elektriknya rm 500 ke bawah. hubungi jamil dengan segera. stock telah ada.

http://jamilthecatman.blogspot.com

MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE

ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Hubungi saya segera. 019 / 2504242 Jamilkucing









Wednesday, August 15, 2012

Shakincur buat perangai


Hari ini shakincur betul betul menguji kesabaran jamilkucing.belum pernah ada kucing kucing di rumah yg berani masuk bilik jamil. entah mcm mnana shakincur boleh amsuk waktu pintu terbuka. dha la tu di pe hantam KENCING atas sejadah jamil .urgggg punylah geram. aku dha la sakit tak boleh bergerak laju. hanya boleh kerja sebelah tangan je. sedap je si kitol ni pi melepas air sulingan dia. dah kena basuh ketiga tiga sejadah tu. shakincur shakincur nasib baik ko buta. kalau tidak akan ku butakan heheheheheh




MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Monday, August 13, 2012

Shakincur ( Mukanya hancur )

:

Perbezaan seekor kucing yg bernama Shakincur . seekor kucing jalanan atau gelandangan yg mungkin tidak akan di pedulikan oleh setengah manusia . apa boleh buat inilah kehidupan dunia. andai kata dikau seekor kucing parsi, persian, bermen, bangel, siemese. dll kucing import lain dikau akan di tatang bagaikan minyak yg penuh.



MAY BANK BERHAD
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Baik Gubah Sendiri PUASHATI



Cara terbaik untuk puashati ialah membuat atau melakukanya sendiri. tengok gubahan gubahan bunga untuk hariraya semuanya tertelan air lior tengok harganya. so cara terbaik beli dan gubah sendiri. harganya pun sepadan. sebab kalau tengok dari bentuk gubahan yg jamil buat di kedai mahu mencecah rm 1000/Tapi hasil kreatif sendiri. cari kedai yg boleh beri potongan harga. balik gubah. SO JAMIL MINTA BERILAH KOMEN , CAKAP TERUS TERANG. TAK ELOK CAKAP TAK ELOK, LAWA CAKAP LAWAN. BENGKAK CAKAP BENGKAK , so jamil tahu di mana kesilapan. kalau cnatik tak payah puji tinggi. sekadar gunung kinabalu sudah hehehe.Gubahan ini keseluruhanya tidak lebih rm 300/ .dah lama rumah rasa kosong tak berseri







MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2


Friday, August 10, 2012

Shakincur ( Mukanya hancur )

Pembelanjaan untuk shakicur ..

Totally sumbangan Khas utnuk shakincur ialah rm 690/

Operation membuang biji mata dna menjahit rahang serta mengikatnya

rm 250 /

Ubat - Ubatan keseluruhannya rm 35/

Jelly gamat sebotol beli di farmasi Rm 45/

Bawa semula shakincur ke klinik u7ntuk di ikats emula rahangnya yg trebuka Rm 50/

Beli wet food khas yg lembut 10 tin rm 42/

Beli susuh Nefflex untuk kucing rm 15/

Akan di update selalu/.






MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536

For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)
BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Betulkah seseorang itu Genuin Animals lover


Bagaimana kita mahu mengenali orang itu adalah genuin animals lover atau the real animals lover. antaranya

1) Sanggup melakukan apa sahaj demi haiwan tak kira jenis

2) Sanggup mengeluarkan wnag demi haiwan juga tak kira jenis

3) Sanggup berkorban apa sahaja demi haiwan juga tak kira jenis.

4) Tidak selalu berteriak menyuruh orang menyelamatkan atau menyayangi

haiwan.

5) Tidak menjaja ke sana ke mari mencari publisiti murahan

6) Tidak mengunakan haiwan untuk mendapat nama

7) Tidak membawa fahaman politik dalam hal hal haiwan

8) Jika mahu orang lain membantu atau menjaga kita kenalah snaggup berkorban apa sahaja.

9) Bukan bila nak hantar kucing untuk org lain bantu kononya kasihan tetapi apabila di beritahu seekor di kenakan harga rm 50/maka berbagailah alasan yg keluar seperti

1) Nak tanya bini,

2) Nak tanya laki

3) nak tanya mak / ayah

4) Nak tanya tok nenek

5) Free tak boleh ka

6) La ingatkan free pasal saya tolong hantar

7) kata penyelamat haiwan ( ye la habis ko ingat aku gadai bulu ketiak beli makan mereka.......

Banyak lagi lagi kalau nak cite. tapi kang aku cite kang banyak plak yg terase. so fikirlah sendiri.



MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAILA
CCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Binatang lebih bijak.dari manusia


Benar atau tidak apa yang Jamilkucing selalu cakap manusia dan haiwan haiwan adalah yg lebih bijak. manusia di beri akal fikiran tetapi tetap bodoh melebihi haiwan.foto ini satu contoh dari jutaan.




MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Shakijang


Salam

Ini adalah Shakijang ( kajang ) kucing yg di jumpai oleh Mardziatul Irqin Binti Ismail (Cik Kenji) dan suaminya di kediaman mereka di kajang. seekor anak kucing kacukan. yg sebelah matanya telah rosak. beliau telah menyelamatkan anak kucing tersebut. tetapi dis ebabkan kucing tersebut sakit. beliau memohon jamilkucing membantu. kerana jamil ada pengalaman merawat kucing yg mata rosak sebelah iaitu ( shakiven )

Beliau memohon jamil merawa dna beliau sanggup mengeluarkan segala pembelanjaan untuk rawatan. as usual aku ni susah nak menolak terutamanya kalau kucing kurap atau sakit. dan jamil bersetuju untuk mengambil , menjaga dan merawatinya. tetapis eperti biasa apa yg jamil beri peringatan jamil tak berani menjamin nyawa mereka panjang itu je. dan beliau setuju.
agaimana kita nak kena orang itu Genuin animals lover. senang je.

1 ) Sanggup datang dari jauh iaitu kajang demi haiwan..

2 ) Sanggup mengeluar pembelanjaan yg besar untuk merawat kucing. dan maaf cakap jamil tengok dia dan suami pun bukanlah dari golongan koperat.

3 ) Sanggup lakukan apa sahaj demi haiwan.

Buat Mardziatul Irqin Binti Ismail (Cik Kenji) anda layak selayaknya di gelar Genuin animals lover. Anak kucing ini di beri nama SHAKIJANG kerana ia dari kajang.

Semoga dia sihat dna matanya bertambah baik.





B



MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Majlis sabutan raya


Salam semua

Jamilkucing nak buat open house untuk semua yang terlibat dalam RESCUE Shakincur. seperti YANG JUMPA , YG SELAMATKAN, YANG BAWA KE JAMILKUCING , YANG MENYUMBANG , DAN YANG JAGA ( eh aku la hehehe ) kita berkumpul sambil menyambut hariraya dan kalian yg bersusah payah yg mengeluarkan wang sama sama dapat membelai kucing yang sangat INTIMEWA buat masa ini.

Jadi sesiapa yg berminat sila letakan nama dengan ayat JOIN. jadi kita tahu berapa. takut nanti kena sewa dewan le pulak hehehehe.Tetamu istimewa NADIA MUSTAFAR. hehehe



MAY BANK BERHAD;
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

Wednesday, August 1, 2012

Sifat hipocrite and pretanding orang kita.

Kucing di langgar kereta / motor. muka hancur. biji mata terkeluar tetapi masih hidup.

Selalu bila aku hentam atau sindir ornag melayu banyak yg marah aku. sekor sekor menyalak macam anjing membela kucing , mengaku diri pusat itu pusat ini. penyelamat kucing konon. megah hanya seekor kucing tiada tangan. heboh ke sana ke sini. suka sangat publisiti murahan , cerita sana cerita sini. berteriak macam anjing menyalak ajak ornag sayangkan kucing,cintakan kucing ,bela kucing TAPI BILA SAMPAI KUCING KURAP,BURUH,JIJIK, SEMUA TOLAK. sayang kucing ke tu. sayang kucing KEPALA BAPAK KAU.

Shin seorang student berbangsa cina yg tidak sampai hati membiarkan.kemudian mengambil dan menghantar kepada jamilkucing berserta sumbangan bagi membantu kucing ini.

Seorang kawan FB pm jamil cakap ada kawan beliau terjumpa seekor mkucing yg mukanya hancur teruk. kedua biji matanya tersembul ke luar , belia kasihkan kucing dna tak sampai hati membiarkan . beliau ambil dan mula mula dalam kepala beliau ialah menghubungi ornag yg selalu menyalak selamatkan haiwan di facebook. tetapi alangkah hampa kerana ornag itu menolak. kemudian ygs eeorang lain pun sama menolak . dan jamil rasa jamil orang yg ke 3 , beliau hubungi. dan aku jamilkucing biarpun kucing tak ada kepala kalau maish hidup aku akan ambil. aku tak hebok interview tv3 lah rtm lah.

Kucing ini memang teruk.Dari pengamatan kucing ini telah di langgar kereta atau motor. Rahang bahagian bawah patah , mata kedua dua tersembul keluar dna pasti buta. pipi terkoyak tetapi sudha kering. ia bukan di inaya atau di pukul tetapi telah di langgar . dan orang yg sanggup menyelamat dna menghantar kepada jamil bukanlah ornag melayu atau islam. tetapi hati beliau sangat mulia.

Jamil bawa ke klinik. dan ayat pertama yg DR kata kepada jamil ialah ( MIL AKU TAHU KO PALING TAK SUKA MATIKAN KUCING TAPI APA YG AKU BOLEH KATAKAN IALAH KUCING ELOK DI MATIKAN ) dan tentulah jawapan jamilkucing no way. jamil minta DR berikan ubat tahan sakit. dan antibiotic. jamil bawa balik mandikan cuci berish.cuci telinga. bagi antibiotic dan mutivitamin. dan letakan dala m kandnag.insyaallah jamil akan memjaganya sebaiknya. Kepada penyelamat kucing ini yg tercinta .ABG JAMIL TAK BERANI BERJANJI DIA AKAN HIDUP PANJANG. TETAPI ISNYAALLAH ABG JAMIL AKAN CUBA. SEBAB ABG JAMIL PERNAH DAPAT KUCING YG LEBIH TERUK DARI INI DAN ALHAMDULLILAH PANJANG HIDUPNYA.

Kepada yg menyalak sayangkan kucing,selamatkan kucing,stop being pretanding and hipocrite. kalaus etakat hanya nak yg cantik , sihat, bersih, jgn menyalak macam anjing sayangkan kucing. MULIA LAGI ORNAG YG TERJUMPA KUCING INI DAN SNAGGUP HANTAR KEPADA AKU DI BUKIT BINTANG DARI SUBANGJAYA. shame on you shouting like dogs. but do nothing to injuried cat.




MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2