Friday, June 1, 2012

Dulu kini dan selamanya sama je


Perkara yang sama dari DULU K9INI DAN SELAMANYA.....

Petang tadi sewaktu balik dari Bukit Bintang sampai rumah tengok ada miss call.dari no 016 …….8663 so saya call balik seorang wanita melayu jawab.

JK : Hello sapa ni miss call saya

WM : Ni yang dalam facebbok ppkskl tu ke ?

JK : Ya saya siapa ni..

WM : Tak macam ni saya respect dekat en. saya juga nak jadi pencinta kucing ,nak jadi mcm en juga menyayangi kucing . tapi masaalah saya saya ni berniaga . dah taka da masa nak tengok kucing saya yg dalam 12 ekor tu . Jadi saya ingat nak hantar kucing kucing tu dekat en supaya en boleh bela dan jaga. saya sangat sayangkan haiwan.tak sanggup menanggong dosa kalau buang mereka. kasih saya pada mereka macam en juga.

JK ; Boleh tapi saya kenakan bayaran .

WM : Bayaran ????

JK : Seekor saya charge rm 50/ dan saya bela sampai mati. macam SPCA juga ,tapi saya bela sampai mati. SPCA charge tapi selepas beberapa bulan kalau orang tak ambil mereka tidurkan.

WM : Ye ke saya ingat beri macam tu sahaja. tak tahu pulak kena bayar , saya ni mana mampu ….. ( Tadi kata meniaga )…..

JK : Saya kenalah charge. nak beli makanan mereka ,ubatan seeumur hidup.kalau ikut rm 50 tu pun tak cukup. tapi saya ikhlas.

WM : Ada tak tempat kalau saya nak hantar tapi tak kena bayar , kalau 12 ekor dah berapa ratus tu.

JK : Tempat lain saya tak tahu lah. akak cubalah cari .

WM : Nanti saya bincang dengan suami saya. tengok macamana ya. ok kita tutup pasal hantar kucing tu.

Pastu akan tu mula nak bergayut dok bertanya itu bertanya ini. soal itu soal ini, cerita lebih.angkat diri. cerita kucing kucing dia cantik , gemok, gebu , blab la bla. semua perkara yg saya dah naik muak dengar. ayat ayat atau kata kata yg jamil dah nak termuntah dengar dari berbelas tahun dulu. cerita bagai nak rak. SAYANG HAIWAN, KASIHKAN HAIWAN, TAKUT DOSA. , TAK SAMPAI HATI. mcm mcm lagi lah. tapi tak lebih dari masuk bakul angkat sendiri.

Nasihat saya jamilkucing cukuplah tok sah dok belakon bagus, belagak baik, cerita lebih lah , Saya dah masak sangat. apa ingat sini DBKL ke . saya pun nak hidop. rumah nak kena bayar , api nak kena bayar , air nak kena bayar. saya pun nak mentekedarah. , ko orang ingat nak main hantar free saja ke. ape kerajaan tanggung aku ke. kerajaan support saya ke. lantuiiiii. kalau tak sanggup habiskan duit demi haiwan TAK PAYAH MENGAKU ANIMALS LOVER ok.

Wassalam



MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2
http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall
http://ppkskl.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.