Tuesday, June 26, 2012

KECEWA DAN MARAH DGN SIKAP DVS MALAYSIA DAN DVS MELAKA


Jamil Bin Ismail

.................................

.................................

...................................


Dato’Dr , Abd Aziz Bin Jamaluddin

Ketua pengarah

Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Blok Podium , Wisma Tani

No 28 , Persiaran Perdana ,

Persint 4,

62630 PUTRAJAYA

MALAYSIA

DR. NORAINI BINTI ABD RAHMAN
PENGARAH PERKHIDMATAN VETERINAR NEGERI MELAKA
JABATAN PERKHIDMATAN VETERINAR NEGERI MELAKA
JALAN AIR KEROH LAMA
75450 MELAKA
TEL: 606 2325103
FAKS: 606 2327633

KECEWA DAN MARAH DGN SIKAP DVS MALAYSIA DAN DVS MELAKA

Tuan :

Saya jamil bin ismail atau lebih di kenali sebagai Jamilkucing , Penyelamat kucing kucing terbiar tegar dan tulin yg bertempat di kuala Lumpur Malaysia. . di sini saya ingin melahirkan perasaan marah saya juga mewakili pencinta pecinta haiwan terutamanya kucing yg selalu meluarkan perasaan marah mereka di facebook saya dan facebook persatuan perlindungan kucing selangor dan kuala Lumpur. terhadap satu kes, atau satu perkara yang man saya rasa pihak DVS Malaysia dan DVS melaka pasti tahu .iaitu PUSAT JAGAAN KUCING TERBIAR MAJLIS PERBANDARAN JASIN MELAKA.Setahun dahulu telah heboh di mana tempat tersebut telah cuai dalam ertikata menjaga kehidupan kucing kucing terbiar dalam jagaan mereka. foto foto kucing mati terbiar, tempat yg kotor, robak ramping, pagar yang terkoyak. dll . selepas itu beberapa orang telah membuat aduan terhadap majlis perbandaran jasin melaka dan kami rasa ia telah di ambil tindakan. rupa rupanya tidak. Beberapa bulan dahulu pula seorang wanita telah mengadu kepada saya dan juga persatuan perlindungan kucing selangor dan kuala Lumpur dan hal ini telah menjadi heboh lagi.


http://ppkskl.blogspot.com/2012/01/majlis-perbandaran-jasin-tidak.html


Kami mendapat jawapan dari majlis perbandaran jasin dengan berbagai alasan alasan celaka ( maaf kalau saya berkasar sebab tahap kemarahan kami sudah tidak dapat di bendung lagi. ) dan mereka berjanji untuk memperbaiki dan memperbetulkan apa yang silap.dan kami mempercayai cakap cakap mereka., rupa rupanya lebih baik percayakan cakap kucing dari cakap orang yg tidak bertanggungjawab. inilah masaalahnya apabila seorang tukang masak di suruh memperbaiki computer.

http://ppkskl.blogspot.com/2012/01/subject-maklumbalas-mengenai-bolg-dari.html

Dan dua minggu lepas saya sekali lagi menerima maklumat yang tempat tersebut main teruk berserta dengan foto foto sekali. dengan kucing kucing yg kurus kering , terbiar. saya rasa kalau mereka di jalanan pun mereka tidak sekurus itu. adakah ornag yg menjaga tempat tresebut mempunyai hati yg lebih hina dari binatang. atau adakah orang ornag itu lebih teruk dari yg bukan islam.saya kata begini kerana pengalaman saya yang bukan islam lebih baik daris egi kebajikan terhadap haiwan . saya bertanggungjawab dengan apa yg saya kata. kerana seperti yang saya kata tahap kemarahan saya telah habis. dan saya rasa bukan saya seorang .

Soalan saya mustahil DVS melaka tidak tahu hal ini. masakan tidak seorang pun tahu, terbaca atau mendapat maklumat hal ini. atau maaf cakap adakah DVS melaka hanya goyang kaki. . mungkin pasal kucing kucing itu hanya kucing kurap , terbiar, bukan kucing kucing import kepunyaan menteri atau orang kaya. adakah begitu. perlukah saya turun ke sana memaki hamun baru semua nak melakukan kerja.adakah DVS pilih bulu untuk melakukan kerja.

Mustahil DVS Malaysia tidak tahu hal ini . tetapi apabila orang gila buat laporan palsu mengatakan JAMILKUCING menginaya kucing ( sedangkan JAMILKUCING di kenali sebagai pencinta haiwan. pengerusi sebuah persatuan menyelamatkan haiwan ) pihak DVS begitu cekap dan cemerlang menyerbu rumah jamil yang setakat ini hampir 5 kali dari tahun 2005 . dan setiap kali serbu ternyata semuanya fithnah. tetapi disebakan kebodohan dan kebangangan mereka tetap serbu jika ada laporan ke atas orang yang bernama JAMILKUCING . tetapi apabila yg melakukan penginayaan itu jabatan kerajaan, majlis daerah , ornag orang besar DVS tutup mata.

Maaflah jika tulisan atau surat saya ini kasar. saya tidak minat nak berprotokol protocol lagi. nyawa kucing biasa terbiar di permainkan seolah olah nyawa mereka mereka yg sepatutnya menjaga ini lebih mulia. biar saya cakap terus terang di sini nyawa kucing kucing kurap itu lebih mulia dari anda semua.saya cabar pihak DVS Malaysia DVS melaka heret rang yg bertanggung jawab terhadap tempat tersebut.orang yg menjaga dan di pertanggungjawabkan .heret mereka ke mahkamah segera.

Kami menunggu tindakan dari DVS melaka dalam hal ini.

Saya yang benar

Jmail bin ismail.MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.