Saturday, January 10, 2015

Animals Rescuer AND Animals Lover Are Difference



Kadang kadang jamil pelik , kalau animals rescuer atau orang yg kerjanya membantu menyelamatkan haiwan tak kira anjing ke kucing ke memohon sumbangan itu perkara biasa walaupun setengah manusia di malaysia they don't care at all. malah walaupun di hantar masage mereka buat tak peduli.

Tetapi apa bila orang perseorangan yg hanya membela seekor dua kucing memohon sumbangan untuk mengubati kucing yg dia bela itu sudah jadi perkara pelik, tapi banyak yg tak nampak. orang yg sepatutnya di bantu , di beri sumbangan mereka tak war war kan tak heboh nak bantu, tak ada hati nak menolong, tapi Kawan kawan  mereka yg hanya membela seekor dua kucing malah kucing import pulak tu. memohon sumbangan dan bantuan kerana perlu membawa kucing mereka ke vet. pelik dak ?

Betul malah jamil sediri ada menerima beberapa masage , memohon bantuan kononya kucing yg dia bela sakit perlu perubatan dia memohon jamil bantu. ko ingat aku bank ke. aku sendiri memohon sumbangan kerana banyak yg perlu aku jaga. ko pulak nak aku bantu kau. ko bela seekor dua.  tanggung la sendiri.

Orang malaysia terutamanya bangsa saya melayu patut belajar mengenali siapa yg patut di bantu , dan belajar membantu kerana kerja amalnya , jgn pandang orangnya. kelakuan dia, atau parti politik mana dia sokong tetapi kerja amalnya. buang sifat tengok orang tapi tengok kerjanya.

DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!! 

MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
 ACCOUNT NO: 164016046536
 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.