Thursday, November 17, 2011

Ada otak tapi tak gunakan.



Setiap HAri ada sahaja email , masages, sms, atau call yang meminta jamil menyelamatkan kucing itu kucing ini. anjing itu anjing ini. haiwan itu ini. Malah sampai ada satu masages tu bila jamil kata tak dapat tolong sebab di port kelang , die siap kata kalau cam ni tak gunalah buat persatuan. sampai sanggup membiarkan anak kucing yg di buang orang.

Senang je ornag berkata bercakap kan. suka hati je mereka melepaskan perasaan dan geram kan. jamil bukanlah nak kurang ajar .tapi jamil nak tanyalah!!!!!! kerajaan malaysia sponser aku ke. ada koperat sponser aku ke. ada syarikat besar sponser kereta untuk aku ke. ada sesaiapa meneydiakan tempat untuk aku buat kerja kah. ada banyak orang dok masukan duit dalam akaun jamil atau akaun persatuan ke . nak buat apa pun .hanya beberapa orang yg jamil boleh hafal nama mereka sahaja yg dok masukan duit. tak de orang lain yg itu je. .


Tapi nanti bila jamil bersuara ada je yg mengamok. marah, menyindir, kecik hati tapi fikirlah .jamil hanya ada tenaga , hati dan perasaan. tapi semua itu tak boleh memberi jamilkucing lesen untuk mendapat apa sahaja. kenderaan jamil skuter tu je lah. tempat jamil hanyalah rumah sendiri. nak cari duit makanan kucing pun terkapai kapai setiap bulan.

Meminta , memohon , merayu dah letih dah dah penat. duit stem post surat pun dah berpuluh beratus. siapa yg jamil tak pohon sokongan sultan , raja , koperat , menteri , pemimpin, perdana menteri , kawan sahabat siapa lagi ? sampai jamil selalu berangat.andai kata ada jutawan luar negara beri jamil 20-30 billion. demi allah jamil tak akan bawa duit tu masok ke malaysia walaupun bangsa jamil papa kedana tiada makan. tu dia. kalau nak tahu.fikirlah sendiri..

Sebelum nak marah atau kutuk gunakan otak fikir dahulu.jangan main hentam je. masukan rm 5. dalam akaun pastu cakap setiap hari abg mesti cari kucing kucing terbiar dan selamatkan. jadi ko ornag fikirlahs endiri kata kata itu.

If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"

http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall

http://ppkskl.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.