Monday, March 5, 2012

Tangan kucing di pukul Hancur

This cat was found by one honorable person. Which this cat comes to her house. Asking for help. According thru my experience. This cat not accident. Or fall down, but this cat hand was bit up by some maniac. The hand bone was broken to peace. You can see the broken boon. You also can see almost 20 small larvas inside. After I put the cat hand inside antibiotic water (dettol) all the larva came out. After I clean everything. Wash, put antibiotic. Give him multivitamin and antibiotic pill. And I put bandage. Tomorrow only I will bring to see Dr. See What Dr said. Either cut the hand or just put medication.

Pity when I listen her story how she try to getting help from people who call them self animals lover in 2 famous animals lover face book ,because she in not rich person. To bring the cats to veterinary, but not only she didn’t get help or support. The threat she makes to getting help was delete it by the admin. So pity. When people only interested to help imported and beautiful cats.


Seekor kucing yg telah hancur tangannya di pukul sehingga nampak tulang tulang yg patah dan pecah malah telah berulat ( Melihat melalui pengalaman ) telah cuba menahan kesakitan mencari perlindungan dna bantuan. kucing ini telah pergi ke rumah seorang hamba Allah ini . Hamba Allah ini yang mempunyai hati yg sangat mulia ini. begitu kasih terhadap kucing cedera ini. tetapi beliau bukanlah seorang yg kayaraya untuk membawa kucing cedera ini ke Klinik Haiwan yang mana kosnya tentulah mahal.


Jadi cara terbaik yg beliau fikirkan ialah memohon bantuan dari pencinta pecinta haiwan yangs elalu melalak ceritakan kasihkan kucing sayangkan kucing. so beliau pun telah membuat satu thread di 2 buah Fb yang amat di kenali ramai dengan tujuan utnuk memohon pertolongan sama sama yg perihatin. untuk mengumpul sedikit wang agar anak bulu yg tercedera ini dapat di bawa ke klinik .

Tetapi apakan daya bukan sahaja tiada siapa pun ingin membantu malah thread yg beliau buat itu telah di delete dan di buang. sedangkan kata beliau selama ini Fb Fb itu bukan main lagi bercerita membantu haiwan, menolong haiwan , kasihkan haiwan, sayangkan kucing , tapi kenapa ada seekor kucing biasa local yg cedera teruk tiada siap pun ingin membantu.

Jamil senyum sahaja apabila hamba Allah ini bercerita. kerana apa yg jamil kata selama ini memang kenyataan , but when i said people angry like hell. said all bad thing about me. fithnah , kutuk, caci maki, sindir, malah remove jamil dari jadi friend. jamil dah kata jamil buat kerja ni dah hampir 15-16 tahun aku dah kenal sangat manusia mansuia yg hipocrite and pretanding ni. hanya nak cari populariti. dan menunjuk nunjuk sahja. gila glamour. mereka hanya akan tolong kucing mahal, import. kalau kucing biasa yg gebu gebu sahaja. yg boleh di buat wang.Jadi hamba Allah ini telah menghubungi jamil melalui masage. insyaallah kucing memerlukan pertolongan i will help dari dahulu sampai sekarang. aku tak pilih bulu. walaupun aku tak kaya, tak boleh belagak lagak. menunjuk nunjuk tapi Alhamdullilah aku di kurniakan hati. jamil meminta beliau menghantar ke rumah. apabila jamil melihat kucing tersebut. sebak rasanya dada ini. a bukan jatuh, bukan di langgar, tetapi nampak sangat tanggannya di pegang sesuatu yg keras menghentak siku tangannya. sehingga memecahkan tulang beliau.




Bawa masuk, mandikan , keringkan, rendam tangan yg cedera ke dalam dettol suam selama 5 minit, kemudian rendam dalam air suam, terdapat 18 ekor ulat yg di buang , kemudian jamil keringkan bahagian luka , sapukan lotion pembunuh kuman, kemudian sapukan betadin, spray dgn ubat pengering luka. kemudian balut dgn bandage supaya dia tidak jilat. esok akan di abw ake klinik tengok apa kata Dr. sama ada di ubati atau di potong. TAPI KALAU DR KATA PTS. DR TU YG AKU PTS KAN. sama samalah berdoa semoga dia di panjangkan usia.

Namanya Shakitahngan

MAY BANK BERHAD:
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN)
JAMIL BIN ISMAIL
ACCOUNT NO: 164016046536
For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL)

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
JKCR ANIMALS CARE
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2
http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wall
http://ppkskl.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.