Monday, December 3, 2012

Trip to Alor Setar Kedah



Makanan untuk JK ,shaki DAN shakinyet ,malas nak beli dekat R&R .Mahal selalu cekik darah.



Perjalanan menuju ke Pak Mie Shelter di alor setar , jamil bertolak dari kuala lumpur tepat pukul 1.00 pagi dan sampai di buttreworth pukul 3.20 pagi. rehat sekejap di terminal ferry pastu bertolak ke Alor Setar. dna sampai di alor setar pukul 5.00pagi. berhenti makan ,jamil makan tosei. siap makan cari masjid untuk solat subuh. dah siap kami mencari sekolah convent seperti yg di beritahu oleh Puan Zarina Ismail ,dengan bertanyakan seornag je. tempat tersebut dapat di cari.



Pasal awal lagi so jamil berehat dahulu menunggu pukul 8.00pagi. pukul 8.00pagi jamil call Pak Mie dna beliau meminta jamil menunggu di hadapan sekolah, beliau sendiri datang menjemput , jamil di tempat pak mie dari pukul 8.00 pagi sampai pukul 2.00pm. begitu seronok sampai masa berjalan pun tak ingat.



 Pukul 2.30pm jamil bertolak ke butterworth. sebab dah janji nak singgah rumah mak saudara. di rumah mak saudara hampir sejam. lepas tu bertolak ke terminal ferry.sebab dah hampir 10 tahun tak naik teringin pulak nak naik. nak beri JK dan SHAKI tengok laut jugak. tunggu ferry je dekat 2 jam. tapi semua ok .sampai di jetty penang terus drive ke jambatan pulau pinang .dan terus drive ke selama. dari butterworth sampai ke selama hujan punya lebat.



 Singgah kampong .sembahyang dan makan malam. pukul 8.00 malam bertolak. dari selama ke taiping ikut jalan pondok tanjung.dah la gelap tiada lampu elektrik hujan punya lebat tahap penghilatan memang teruk . dengan kilat sabong menyambong . sampai di taiping hujan renyai je. berehat jap tido dalam sejam. bila dah ok start drive balik ke kl. hujan tak berhenti sampai ke rawang baru hujan habis.



 Sampai di kl dalam pukul 5.00 pagi, kemas rumah bersihkan semua tempat kucing , rumah, lepas solat subuh rehat jap. pukul 8.00 keluar balik hantar kereta. setelah siap balik .on the way balik nasib jamil dan pembantu baik kemalangan berlaku. kepada kami. tengah naik skuter tiba tiba tayar belakang tercabut ,betul betul tercabut.nasib baik pengalaman lama bawa skuter jamil dapat berhentikan skuter sebaik baik. tinggalkan skuter di stesion minyak naik teksi balik.

Tido sampai pukul 6.00pm baru terjaga. punyalah letih sangat.





MAY BANK BERHAD
 MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 
 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

6 comments:

  1. Hye there,

    On behalf of easibook, i sent out an invitation of "Get Lucky by Blogging" to this email address of yours - jamilismail54@yahoo.co.uk

    Would appreciate if you can check and get back to us.

    Thank you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear mizzlina so what can i do for you

      Delete
  2. Saya mempunyai 5 ekor kucing yg memerlukan perlindungan sebab dalam bulan 10 ni saya akan berpindah ke Sabah. saya tinggal di sekitar sungai petani , kedah. Saya berharap tuan dapat datang dan ambil kucing2 tersebut. Jika tuan tak keberatan hubungi saya 0194819395

    ReplyDelete
  3. Miss farhana sorry to said .Goverments bayar saya ke untuk ambil kucing dari ornag lain.

    ReplyDelete
  4. Hehe abang jamil punya jawapan tu klakar le.
    Tapi betol la, agak2 la nak suh org p rescure kucing dia, ingat minyak ngan toll tu free ka?
    Melainkan cik farhana tu sudi bank in duit utk cover toll n minyak seta penginapan, mesti abang jamil tak keberatan nak rescue kucing2 tu. :)

    ReplyDelete
  5. Fiza abg jamil tak marah cik Farhana. cuma tak kan la nak suruh abg jamil datang sungai pertani just nak ambil kucing kosong. paham paham la. lain la kalau abg dapat 30-40 ribu sebulan ornag sumbang.

    ReplyDelete

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.