Saturday, June 8, 2013

PERKARA YG AKAN BERLAKU SETIAP HARI.





Kebanyakan orang kita melayu lebih suka berlakon baik dari menjadi baik. lebih suka menunjuk nunjuk kebaikan tetapi tidak melakukanya. lebih suka belagak bagus dari menjadi bagus. lebih suka berjanji tetapi tidak menepatinya , lebih suka mengharapkan ornag tanpa ingin sama sama membantu, lebih suka semuanya free dari mengeluarkan wang ,

Sebab itu JK lebih suka orang tak komen di wall kalau setakat nak tunjuk baik , nak tunjuk bangus, nak temberang, nak puji puja, nak tunjuk kucing mahal , nak ambil hati , nak belagak bagus, nak cari popularity murahan , nak menyibok. nak mcm mcm lagi lah kalau nak cerita. tapi cuba kalau bab membantu merekalah terbelakang sekali.

Panggilan Contoh

Sipolan…. Askm abg jamil. saya sekian sekian. tinggal disekian sekian , baru baru inis saya ada menyelamatkan seekor ibu kucing.sekarang sudah beranak. masaalah saya tidak dapat menyimpan kucing itu. sebab sekian sekain. saya sangat sayang .kucing kcuing ini. saya berhabis duit untuk menjaga dia. tapi itulah masaalahnya..

Jamil… Ok jadi apa masaalahnya

Sipolan… Kalau saya nak hantar ibu kucing dan anak anak nya dekat abg jamil boleh tak.

Jamil…..Boleh tapi kena ingat abg jamil ada procedur. abg jamil charge rm 50/ kerana abg jamil akan menjaga mereka sehingga mati.

Sipolan… Oh ye ke. ok nanti saya bincang dengan ayah dulu k. dengan abg dulu k, dengan suami dulu k, dengan bini dulu k. dengar sahaja kena bayar semua nak bincang dulu. JK terpaksa Charge sebab kalau ada yg hantar pastu janji setiap bulan nak hantar makanan sorry la. aku dah kena tipu banyak dah. dari 1000 yg berjanji hanya 5 sahaja yg menepati. so??

Tepok dada Tanya selera betol atau tidak apa JK cakap. kalau ada yg nak terasa sorry it not my problem. JK jenis manusia str8 forward.that it.




DONATION FOR ABANDONED ANIMALS!!


MAY BANK BERHAD : 
MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536 

For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD 
JKCR ANIMALS CARE 
ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.