Sunday, October 14, 2012

Salahkah bela anjing. kolotnya permikiran orang kita




Pada Jamilkucing bela anjing tidak salah jika tidak masakan ia di benarkan untuk di bela bagi menjaga ladang atau ternakan , ini bermakna ia memang di benarkan di bela dgn tujuan. Jamil pula bela bukan keran nak jaga ladnag tetapi jamil selamatkan dia daripada jalan dalam keadaan kurus, berkurap, spora, sakit dan hina. memang terus etrang jamil cakap waktu mula mula jumpa Doggie Bishido ia dalam keadaan yg sungguh hina. i can bet with anything nobody will pick him up. no need to talk big with me.
 
Jamil bawa balik dnegan niat untuk di ubati , jamil explore jika ada sesiap yg sudi adopted atau ambil sebagai anak angkat , hanya Wani Muthiah sahaja yang reply , tetapi disebabkan dia kesibukan dia tidka dapat datang mengambil. 2 minggu jamil tunggu sebab jamil tengok selalu banyak yg menyalak same like dog rescue there rescue here but like what i always said just talk C..k only. sehingga jamilkucing naik Fedup dan ambil keputusan untuk terus bela dia.

Allah maha kaya . .Allah tahu tujuan aku . nawaitu aku. dan aku bukan bodoh dalam bab agama hukum hakam dgn anjing , you boleh bela anjing, you boleh sentuh anjing kalau dia kering , tapi janganlah sampai pelok cium anjing bagaikan kucing sapa suruh. ada had had dan batasnya kalau bela anjing. TAPI JGN DATANG DEKAT AKU KATA DALAM ISLAM DGN ANJING JE totally everything cannot . JADI AKU AKAN KATA 3 AYAT JE kepala bapak kau.

Kita kalau kita tak bulih buat , tak mampu buat atau tak mahu buat jgn mengutuk atau mengumpat ornatg buat. sebab kita akan di samakan dgn anjing tu. my advise is jangan la provoke sampai aku cakap str8 forward. nanti panas telinga sekor sekor okies semua.



MAY BANK BERHAD :

MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL 
ACCOUNT NO: 164016046536
 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD
 JKCR ANIMALS CARE
 ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2


1 comment:

  1. hi jamil..i setuju ape yg buat..i pun bela 2 puppy shihtzu..tp i beli..syg nyer kt drg ni,tuhan jer yg tau..bg i plak tk slh klu kiter bela,main peluk n cium drg ni sbb drg ni ada nyawa n perasaan jgk..i pun kene kutuk,mcm2 tp i buat pekak jek..anyway yg pnting niat,i jaga sebb i syg,n tk aniaya drg..btul tk?haha

    ReplyDelete

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.