Sunday, December 9, 2012

SETAN , SYAITAN , IBLIS , SULTAN

 
 Pelikkan seornag yg di tuduh pecah amanah , di tuduh penghianat, di tuduh melarikan wnag syarikat, di tuduh mendurhakan, dan berpuluh waaemah tuduhan lagi malah sehingga ada ungutan bunuh kabarnya tetapi mempunyai hati mulia dalam membantu haiwan , dengan hanya sekali pohon tanpa banyak soal , tanpa banyak hal , tanpa banyak karenah sanggup menghubungi jamil dari beribu batu jauhnya iaitu DUBAI. hanya nak beritahu yg wang akan di masukan ke dalam akaun. itu manusia yg di tuduh berpuluh tuduhan Sdr Kamal Hisham Jaafar namanya. berbagai tuduhan dna ugutan beliau terima sehingga terpaksa menjadi pelarian demi utnuk menyelamatkan nyawa.

Pun begitu ada terdengar suara suara katak puru berkata kenapa lari kan negara ini ada undang undnag , berani kerana benar . pada jamil ornag yg berkata begini adalah manusia setolol tololnya dan sebodoh bodohnya manusia. mereka tidak kenal lagi keluarga di raja negeri mereka. they not even understand who this people is. apa yang mereka sanggup dan mampu lakukan. undang undang dan polis pun tak berani kacau selagi yg terinaya itu bukan menteri umno atau presiden umno.


Manakala puak puak yang menuduh pula , puak puak yg nak membunuh kamal. ornag yg pernah menjadi boss jamil. ornag yg pernah jamil jaga makan minumnya, basuh beraknya , basuh kencingnya, suap makan, dodoi tidurnya walaupun di bayar gaji tak seberapa  dari ayah , ibu dan anak berpuluh surat memohon sokongan dan sumbangan di hantar, berbelas sms di hantar jangankan sumbang jawapan pun tiada. inilah manusia ..Nak kata mereka tak berupaya hahaha Allah sahaja yg tahu kekayaan mereka dan dari mana hasilnya juga Allah sahaja yg tahu. sejak berkurun di kumpul dan di kaut. adakah mereka tidak mampu membantu manusia ikhlas seperti jamil yg membantu , memberi makan minum dan tempat tinggal untuk kucing kucing terbiar. tiada hati dan perasaankah mereka.terus terang kalau mereka beri 1 juta sekalipun ia umpama 1 sen sahaja bagi mereka.

Sebab itu ada perpatah melayu jgn kita lihat benda itu berkilat ia adalah intan permata. kadang kadnag cermin yg telah pudar tiada gunanya kepada manusia. patutkah ornag seperti ini nak suruh jamil hormat. mereka tak rugi kalau jamil tak hormat mereka begitu juga jamil tak rugi sesen pun kalau mereka tak hormat jamil., akhir kata ketahuilah bahawa Sdr Kamal Hishyam Jaafar telah di inaya dna terinaya. saya menulis bukan kerana sumbangan beliau terhadap kucing tetapi kerana keadilan sesama manusia., YOU CAN SAID WHATEVER YOU WANT BUT THE FACT IS THE FACT CANNOT BE CHANGE.

MAY BANK BERHAD:
 MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) 
JAMIL BIN ISMAIL
 ACCOUNT NO: 164016046536 

For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) 

BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD J
KCR ANIMALS CARE
 ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2 


1 comment:

  1. saya & suami pun mmg suke nak selamatkan stray cat...tp sygnye kami hanya dpt membantu sekadar yg termampu memandangkan kami hanya makan gaji...

    ReplyDelete

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.