Monday, December 28, 2009

Lunch Time

Kenapa orang melayu tidak pandai berfikir, pendek akal. lambat tangkap. jamil tengok di bukit bintang banyak melayu yang singgah , belai kucing ( itu dah semestinya ) kalau orang melayu tak sentuh belai sah la itu bukan melayu. orang melayu mereka mesti nak belai , nak tengok , nak puji , nak cuim .tapi hati perut nak menolong sorry la. bangsa kedekut tangkai jering . jamil bukan mengutuk atau menfithnah tapi itulah kenyataanya bangsa melayu ini. dalam kepala otak mereka amsih tersimpan kalimah FREE . so apa sahaja nak free. dia orang ingat jamil ke tasco belai-belai ,pegang-pegang , sentuh makanan kucing tu boleh dapat FREE.
Tapi bila jamil cakap mereka mengamok , marah , pastu buat fithnah sana fithnah sini ,kutuk sana kutuk sini. itulah sifat sebenar bangsa melayu kalau orang tak tahu. jamil bukan kedekut , sombong , orangd atang bukit bintang memang nak tengok jamil, nak tengok kucing-kucing jamil ,nak petua , nak tanya soalan , tapi biarlah ada hati perut sikit , jangan lah semua nak free. otak melayu memang lambat nak fikir.

Ada lak tu dah tahu apa yang jamil buat tapi perasaan tu tak ada. setakat keluar di mulut ( oooo dia selamatkan kucing-kucing terbiar ) pastu jalan. langsung tak ada perasaan ,hanya setakat kata kesian dekat kucing but empty heart to help animals.nothing can be done. cakap je lebih. banyak melayu yang berada dan kaya jamil jumpa. tapi paham sendirilah. kepada orang melayu yang baca ini kalau anda semua nak marah terpulang.apa yang jamilkucing cakap ini berdasarkan pengalaman 10 tahun di bukit bintang. kalau cakap orang malaysia jamil hanya boleh berharapkan kepada orang cina. kalau hanya harapkan melayu aku dan kucing-kucing aku mampos.

Help me to help abandoned animals. but if you have HEART..

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.