Friday, October 22, 2010

Kenapa jamil tak ceritakan di mana jamil tinggal....

One of the reasons I don’t want to tell people where I am staying is .people like to dumb cats, kitten, in front or my Door. They are to freaking shellfish to help me with money; they are so many excuses when come to money to help animals. But when they don’t want kitten they just dumb in front of my house. Mostly my own races.



Banyak orang bertanya di mana jamil tinggal setelah berpindah dari perdana villa deluxe tapi jamil rahsiakan dan berbagai alasan terpaksa jamil beri. boleh di katakan setiap hari baik di bukit bintang atau sms atau email ada sahaja yang bertanya di mana jamil tinggal. ada sebab jamil tidak beritahu atau berikan alamat. bukan takut atau sombong tapi......

Pengalaman orang melayu ni beri sumbangan mereka kedekut , beri sumbangan mereka fikir 10 kali , nak menolong mereka tak minat ,yang orang melayu tahu nak petua, nak tips, nak tahu itu nak tahu ini.tapi semua percuma . langsung tak tak ada hati perut untuk memikirkan untuk keluarkan wang .

Dan yang selalu jamil jumpa pula ialah banyak datang tanya kalau mereka hantar anak kucing atau kucing boleh tak . sudikah jamil ambil . ada yang merayu. ada yg ugut nak buat di pasar basah. tetapi memang prinsip jamil tidak akan mengambil kucing-kucing dari orang. memang itu pantang jamil. nak buang kucing cari jamil. nak beri kucing cari jamil. duit kedekut. lepas tu kalau jamil tak mahu ambil. buka je pintu rumah satu kotak berisi kucing depan rumah. ada satu tu tinggalkan 6 ekor kucing dewasa. bersama sankar di post securiti waktu di pvd dulu.

Die orang ingat jamil kuli bapak die orang ke. lain le kalau kerajaan tanggung jamil. atau mereka beri 200-300 sebulan. nak bagi rm 5 pun sepuluh kali fikir. itulahs ebab jamil tak beritahu sesiapa pun di mana jamil tinggal. dulu waktu tinggal di perdana villa .ada interview jamil tak kisah mereka letakan alamat jamil. but not now.


Surah Ghafir : 7-9Hadis Riwayat Muslim Bermaksud :"Pada setiap pagi seorang itu pasti di sertai oleh dua malaikat yang berdoa : Ya Allah berikanlah kerosakan terhadap orang yang enggan membelanjakan hartanya untuk bersedekah ",sedangkan yang lain berdoa : " Ya Allah berikanlah pengantian terhadap orang yang gemar membelanjakan hartanya kepada kebaikan ".

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.