Friday, August 12, 2011

Pelancong dari Australia


The wonderful family that I meet in bukit bintang while I am relaxing with my friend last Friday night. They saw me with my monkey jk. They asking few questions, they play with jk. The daughter feed jk with sundae ice cream. The husband taking picture. The husband also pass me rm 120/ starting with rm 70/ and the rest before they went off he pass me again another rm 50 / for me i really happy to meet this kind of real animals lover people or family rather than meet famous artist from Hollywood. To this family my god blesses all of you. Please take good care of you. Worlds need people like, animals need people like you. Really hope to see you again on February


Semalam dalam pukul 10.00 jamil ingat nak jogging tapi pasal petang hujan,jalan lincin tak ajdi jogging.so jamil lepak di bukit bintang . pasal ada peniaga bazaar ramadhan masih meniaga air sampai malam. kemudian datang seorang pegawai polis yg kenal rapat dgn jamil naik motor sedang meronda tgk polis polis bertugas sekitar kuala lumpur datang.dia pun berhenti lepak sama kami dok bersembang. jamil bawa jk.

Kemudian lalu satu keluarga 3 orangd ari austarlia tgek berok jamil mereka berhenti. dia terus cakap ( KAMI PERNAH NAMPAK AWAK DALAM INTERNET ,TAKS ANGKA KAMI BOLEH JUMPA AWAK. ) jamil terus gelak. kemudian dia hulur rm 20 , sambil isteri dia dna anak dia main jk. alhamdullilah jk biasalah dgn budak budak dan perempaun baik. dia minta kebenaran nak ambil gambar.jamil benarkan. anak mat salleh tu yg tengah makan sundie mc donalds. suap sikit kat jk. jk pulak makan. makin seronon depa. lepas tu lelaki mat salleh tu hulur lagi rm 50 . bereka bertanya tentang jamil, bagaiman kerja amal jamil .begitu begini. hampir 1 1/2 mereka bersama jamil. orang mula berkumpul tak payah cerita la.

Yang bagus si isteri macam paham pulak. bila ada orang lain halakan camera dia tolong block. siap cakap ( you must pays if you wnat to take photo ) jamil gelak je. si suami merakan video tentang kami semua. tapi keisan jk tak suka suami dia. nak sentuh pun tak boleh. hahaha. bila jk dha buat isyarat nak balik. ( jamil tahulah caranya) jamil beritahu mereka jamil nak balik. si suami tu hulurkan lagi satu rm 50 .dan berpesan kepada jamil ( KEEP UP THE GOOD WORK ) SEMUA DAH OK JAMIL BEREDAR BALIK DALAM PUKUL 1.00 PAGI. syukur semalam rezeki termasuk dari mahkamah Allah je yg tahu bertapa bersyukurnya jamil.


If a homeless cat could talk, it would probably say, 'Give me shelter, food, companionship and love, and I will be yours for life!"http://www.facebook.com/pages/Jamilkucing-Ppkskl-Selangor-Kuala-Lumpur/104454572976604?sk=wallhttp://ppkskl.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.