Saturday, January 15, 2011

Budak-budak selamatkan kucing terkapit Exclator

Malam tadi selepas bawa shaki ( berok ) ke dataran bermain , on the way balik tu singgahlah tempat biasa jamil di bukit bintang , belum lagi masuk dari traffik light 3-4 orang budak remaja lelaki menjerit jerit panggil jamil ( abang kucing-abang-kucing ) ingatkan apa hal. lepas koner amsuks ampai je di tempat biasa. mereka datang dgn seekor kucing yg salah satukakinya hancur terkoyak.
Salahs eorang dari mereka. yg wajahnya di bulatkan kata, kucing ini terkapit exclator dalam plaza bukit bintang. selepas security lepaskan dia tak tahu nak buat apa. jadi mereka kata mereka tahu di mana nak hantar ( macam lah aku ni dr haiwan pulak ) . kata mereka dari pukul 9.00mlm mereka tunggu, auntie nyonya tukang urut kata jamil akan sampai dalam pukul 10.00 -11.00 malam. tu yg jamil sampai je mereka seronok.
Budak tu betul betul minta tolong jamil ambil anak kucing ni dan jaga. pasal kaki dia luka teurk jamil setuju ambil. budak tu siap cium kepala kucing tu lagi. dan 2-3 kali minta jamil jagakan. inilah kali pertama jamil jumpa seorang budak melayu yg benar-benar ikhlas sayangkan kucing walaupun bukan kucing import. insyaallah akan ku jagakan.






Surah Ghafir : 7-9Hadis Riwayat Muslim Bermaksud :"Pada setiap pagi seorang itu pasti di sertai oleh dua malaikat yang berdoa : Ya Allah berikanlah kerosakan terhadap orang yang enggan membelanjakan hartanya untuk bersedekah ",sedangkan yang lain berdoa : " Ya Allah berikanlah pengantian terhadap orang yang gemar membelanjakan hartanya kepada kebaikan ".

2 comments:

  1. abg jamil, tolong jaga anak kucing tu baik2 yer.. sedih sgt bc entry ni.. nsb baik ada lagi bdk2 melayu yg berhati mulia mcm tu..

    ReplyDelete
  2. poor kitty. trust that he is in your good hands.

    ReplyDelete

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.