Tuesday, January 4, 2011

Cats Food @ Makanan Kucing.....

Kebanyakan soalan yg selalu di tanya kepada jamil di bukit bintang ialah kucing makan apa? jamil mana boleh jawab nama jenis makanan tu sebab jamil di kenali ramai, so apa yg jamil kata orang akan ikut, jadi dah jadi macam memperomosikan makanan kucing tu pulak. lainlah kalau company tu sponser jamil betul tak ? kebanyakan orang malaysia memebri makan kucing mereka bukan makana kesukaan kucing itu tetapi mereka memebri kerana iklan di tv atau cakap cakap dari kawan-kawan betul tak ? memanglah kucing tu makan sebab dah tak ada makanan lain. sebab dia tak boleh bercakap.
Kalau nak tahu cara nak beri makan kucing supaya mereka sihat dan bertenaga. ialah ikut cara manusia. manusia kalaus emuanya cukup , mereka gembira mereka senang hati mereka akan sihat walafiat betul tak ? kesihatan bukan kerana makan tetapi kerana hati kita. kalau orang itu sentiasa ceria dia akan sihat. begitu juga kucing, kalau mereka dapat makanan yg mereka suka maka sihatlah mereka. BAGAIMANA? senang je.

Kalau di pasaran ada 5-6 jenis makanan contoh sime diet, friskies, whiskas, smartheard atau bla bla. bagaimana kita nak tahu yg mana elok dan menjaid kesukaan kucing. belis emua jenis tu masukan dalam bekas letakan di hadapan kucing semua jenis. tengok yang mana kucing akan pergi makan dna habiskan. so yang mana dia habiskan yang itulah makannan kesukaan kucing, kalau kucing dapat makanan yg mereka suka daya pemikiran mereka akan aktif. dan kelakuan mereka aktif , jika mereka aktif mereka akan sihat dan egmok. sebab itulah kucing kucing jantan jamil gemok. itulah rahsianya. cubalah sendiri. tak perlu ikut kawan atau ilan. iklan mereka jual barang so mesti mereka kata bagus.


Surah Ghafir : 7-9Hadis Riwayat Muslim Bermaksud :"Pada setiap pagi seorang itu pasti di sertai oleh dua malaikat yang berdoa : Ya Allah berikanlah kerosakan terhadap orang yang enggan membelanjakan hartanya untuk bersedekah ",sedangkan yang lain berdoa : " Ya Allah berikanlah pengantian terhadap orang yang gemar membelanjakan hartanya kepada kebaikan ".

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.