Wednesday, January 19, 2011

jamilkucing sombong










Banyaks angat kednegaran cakap-cakap , forum , chat ada yang kata jamilkucing sombong, dan yang kata tu bukan cina bukan india tetapi bangsaku sendiri melayu .tu la masaalahnya orang melayu ni.tak layan sombong, tak senyum sombong , tak tegur sombong , tak bagi ambil gambar free sombong , tak bagi belai kucing sombong. tapi cuba semua bagi tak sombong, cuba kalau semua free memang jamilkucing tak sombong .


Tapi nak tanya lah. kalau setakat semua nak free buat apalah aku layan, datang bukit bintang hanya nak bertanya, nak pegang kucing , nak belai , nak ambik gambar free , nak petua tapi kedekut buat apa jamil layan,. buek mengabihkan borek jo. jamil tak pandai berlakon , jamil jenis str8 forward ok. jamil bukan artis atau politicion , jadi jamil tak pandai nak senyum pura-pura atau belakon baik. itu bukan jamilkucing. jamilkucing memang melayu tapi jamil tiada sifat sifat kepura-puraan melayu ok. belakon baik , belakun bagus. sorry no me. jamil tak sombong tapi jamil tak pandai berlakun.

Jamil menjalankan kerja amal menyelamatkan kucing-kucing terbiar , yang mana terus terang tidak di pedulikan oleh bangsa sendiri melayu , ini kenyataan so jamil tak minat nak berlakun baik, you datang bukit bintang kalau buat seperti pelancong europe,usa atau cina dgn di mulakan membaca nota dna memberi sumbangan yes i will entertain you. tapi kalau datang nak tanya itu tanya ini.pengalaman orang macam ni lepas dapat jawapan belah. ini semua dari pengalaman .

So tak payah cerita panjang panjang la ok. aku bukan sombong atau garang tapi aku tak pandai berlakun.



Surah Ghafir : 7-9Hadis Riwayat Muslim Bermaksud :"Pada setiap pagi seorang itu pasti di sertai oleh dua malaikat yang berdoa : Ya Allah berikanlah kerosakan terhadap orang yang enggan membelanjakan hartanya untuk bersedekah ",sedangkan yang lain berdoa : " Ya Allah berikanlah pengantian terhadap orang yang gemar membelanjakan hartanya kepada kebaikan ".

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.