Saturday, January 15, 2011

Shakipik dan shakilan dah mula lincah ...Shakipik anak kucing yg terkapit di exclator tempoh hari dha mula berjalan walaupun capik-capik, tak sangkap pulak jenis bulu kembang. siap boleh bergurau lagi dgn kucing kucing lain, cuma setiap hari jamil kena cuci dengan betadin supaya kakinya tidka bernanah. dna busuk.


Tapi memang sangat manja. bunyi pun lembut. nak kata kucing imrt tak tapi bulunya kembang.

begitu juga shakilan, anak kucing yg basah kuyup yang jamil jumpa di tengah tengah jalanraya kelmarin. ari itu punya lemah macam nak mati dah, lencun, start semalam, punyalah aktif. macam pelesit tak padan kecik. bukak je pintu bilik kucing dia dulu lari keluar. sampai ke depan rumah dia main. jarang betul jumpa kucing kecik buas. makanan tak risau walaupun kecik dia boleh makan makanan kucing. biasa.

petang-petang biar merekja main atas rumput depan rumah , supaya senang mereka makan daun rumput yg boleh di jadikan ubat.ini terbaik dari beri ubat klinik.
Surah Ghafir : 7-9Hadis Riwayat Muslim Bermaksud :"Pada setiap pagi seorang itu pasti di sertai oleh dua malaikat yang berdoa : Ya Allah berikanlah kerosakan terhadap orang yang enggan membelanjakan hartanya untuk bersedekah ",sedangkan yang lain berdoa : " Ya Allah berikanlah pengantian terhadap orang yang gemar membelanjakan hartanya kepada kebaikan ".

1 comment:

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.