Sunday, March 24, 2013

Rescue monkey for the 3 time.Anak berok ini di selamatkan oleh seorang kawan Fb jamil ,menurut beliau ia di jumpai terikat di berhampiran jalan raja chulan kuala lumpur. anak berok ini sangat jinak. menurut beliau lagi beliau ternampak 2 ornag pelancong sedang bermain dan melihat. tali anak berok ini terismpul dan terbelit pada pokok kayu.

Beliau terus mengambil dan membawa pulang . menurut beliau ,beliau menghubungi Perhilitan untuk mendapatkan lesen tetapi maklum balas yg di terima sekarang sudah tidka di benarkan atau sudah tidak di kelurkan lagi lesen untuk memelihara berok. jamil dah dha hampir setahun di berhentikan.

Beliau menghubungi jamil untuk mendapatkan nasihat. jamil suruh datang ke rumah dan malam tadi beliau datang ke rumah .nasihat jamil sebagai orang yg berpengalaman 5 tahun membela berok ialah SERAHKAN BEROK ITU KEPADA PERHILITAN UNTUK DI BEBASKAN KE DALAM HUTAN.kerana dia masih kecil dan belom ada perasaan sayang antara mereka.

Kalau beliau bela pun beliau tidak akan menyesal sekarang tapi kemudian hari. kerana berok memerlukan kasih sayang 100%.tanpa kompromi. jadi nasihat jamil hanya itu .bebaskan anak berok itu. dan alhamdullilah akhirnya beliau setuju. dan jamil setuju untuk tolong serahkan kepada pihak perhilitan kerana mereka mengenali jamil.
 Esok jamil akan serahkan anak berok ini pihak perhilitan. jamil dha pun sms ketua pengarah perhilitan wilayah En Hafid. ASlhamdullilah ini adalah kali ke 3 jamil berjaya membuatkan anak berok di bebaskan ke hutan. sebelum mereka jadi seperti JK dan SHAKI yang sudah tidak boleh di lepaskan ke hutan

MAY BANK BERHAD : MAY BANK (KUALA LUMPUR MAIN) JAMIL BIN ISMAIL ACCOUNT NO: 164016046536 For oversea Donors Sort Code: (MBBEMYKL) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD JKCR ANIMALS CARE ACCOUNT NO : 12-122-01-000920-2

No comments:

Post a Comment

You can leave comment.if good and ok i will publish it. if rude or bullshit arios kabaretos lambrados.